Sadržaj

 1. Kako odabrati pravu knjigu za djecu za novu godinu
 2. Najbolje novogodišnje i božićne knjige

Najbolje novogodišnje i božićne dječje knjige

Najbolje novogodišnje i božićne dječje knjige
 • Objavio: Knjige, Hobi
 • Broj pregleda: 744
 • Vrijeme čitanja: 8 minuta.

Nova godina je praznik kojem se raduju odrasli i djeca. Za ukrašavanje božićnog drvca, ukrašavanje kuće za proslavu, što može biti ugodnije. Ali duh Nove godine ne prati nas uvijek. Spisi o Novoj godini i Božiću, pročitani zajedno s djetetom, pomoći će odraslima da se vrate u djetinjstvo i osjete bajku, a takvo vrijeme pomoći će djetetu da približi očekivanje čuda.

Kako odabrati pravu knjigu za djecu za novu godinu

Police za knjige u trgovini pršte raznim dječjim knjigama. I čini se da je to lakše nego odabrati knjigu. Nije sve tako jednostavno kako se čini. Prije svega, trebali biste obratiti pažnju na uvezivanje. Stranice lijepljenih uvezanih knjiga počet će ispadati nakon prvih nekoliko pregleda. Prošivena verzija knjige trajat će puno dulje. Za djecu je bolje uzeti kartonski uvez. Na ovaj način znatiželjne olovke neće moći razbiti stranice.

Mala veličina knjige bit će prikladna za put. A za kućno čitanje bolje je uzeti A4 ili veći. Tu će biti velike ilustracije i font koji se lako čita.

Papir bi trebao biti bijeli ili bež. Sjajni papir stvorit će odsjaj prilikom čitanja, posebno na umjetnom svjetlu.

Ako vaše dijete samostalno uči čitati, obratite pažnju na font. Trebao bi biti velik kako vam ne bi pokvario vid.

Ilustracije trebaju dopuniti knjigu, otkriti slike likova. Zahvaljujući slikama dijete može biti zainteresirano za rad. Bolje je dati prednost crtanim ilustracijama nego računalnoj grafici. Takve slike poboljšavaju percepciju boja, pokazuju karakter likova.

Najbolje novogodišnje i božićne knjige

Russell i božićno čudo

Ovo je sjajna božićna priča iz Clevera Roba Scotta. Ovo djelo pripada slikovnici. Čak i bez čitanja, dijete će moći razumjeti suštinu priče. Neće ostaviti ravnodušnim ni veliko ni malo.

Mladi čitatelji prevest će se u Šumu krijesnica, gdje je Djed Božićnjak bio u nevolji. Saonice su mu se slomile. Božić će morati biti otkazan, a djeca, ovce i žabe ostat će bez darova? No, srećom, hrabro janje Russell priskočilo je Djedu Božićnjaku. Uz pomoć svog alata i domišljatosti uspio je pretvoriti stari automobil u nove saonice za Djeda Mraza, što je vratilo čaroliju. Božić je spašen. I kao nagradu za pomoć Djed Mraz je sa sobom poveo janje kako bi podijelio darove svoj djeci. Prije nego što je Russell stigao trepnuti okom, posao je bio gotov. I na kraju priče, svi stanovnici Šume krijesnice dobivaju darove.

Knjiga ima prilično velik format 25 * 25 cm. Pogodna za čitanje od 3 godine. Teksta je vrlo malo, sve je napisano zamršenim fontom.

Russell i božićno čudo

Prosječni trošak: 350 rubalja.

Prednosti:
 • Velike i svijetle ilustracije;
 • Mali tekst;
 • Mnogo pozitivnih kritika;
 • Prenosi duh praznika;
 • Veliki format;
 • Dobra kvaliteta papira.
Mane:
 • Odraslima se možda neće svidjeti ilustracije.

Madež. Nova godina knjiga

Tko ne voli nevjerojatne priče o Krotiku i njegovim prijateljima sa Zdeneka Milera? Milijuni djece i odraslih širom svijeta oduševljeni su ne samo crtanim filmom s ovim junakom, već i djelima. Ova zbirka uključuje dvije zimske priče. "Krtica i Božić" i "Krtica i snjegović".

"Krtica i Božić" mladim čitateljima priča priču o tome kako je Mole pripremao novogodišnje iznenađenje za svoje prijatelje dok su svi mirno spavali. A zli Vran pokušao je sve pokvariti. I gotovo je uspjela. Ali, glavni lik kazni i otjera prijestupnika. A prijatelji uživaju u odmoru u središtu šume, u blizini ukrašenog božićnog drvca, i raduju se darovima koje su dobili.

Priča o prijateljstvu između snjegovića i Molea opisana je u drugoj priči ovog izdanja. Mole isklesi Snjegovića, koji zatim oživi i postane blizak prijatelj heroja. Zabavljaju se zimi. Ali s dolaskom proljeća, Snjegović se počinje topiti. Prijatelji odlaze visoko u planine, gdje Snjegović nije u opasnosti. A glavni lik se vraća u šumu i čeka dolazak zime kako bi se opet igrao s prijateljem.

Knjiga ima tvrdi uvez i obložene stranice. Veličina: 26 * 20 cm, velike slike u kombinaciji s malom količinom teksta zanimat će djecu od 3 godine.

Madež. Nova godina knjiga

Prosječna cijena je 350 rubalja.

Prednosti:
 • Prikladan format za samostalno čitanje;
 • Velike ilustracije;
 • Tekst je lako razumljiv za malu djecu;
 • Tvrdi uvez.
Mane:
 • Ne.

Božić u Petsonovoj kući

Ovo je jedna iz serije knjiga o starcu Petsonu i mačiću Findusu, autora Svena Nordqvista. Ilustracije koje je nacrtao sam autor mogu se gledati satima i stalno pronaći nešto novo i zanimljivo. Na prvi pogled djeluju obično, ali ako dobro pogledate, možete vidjeti svijet pun svega neobičnog i fantastičnog.

Priča govori o predbožićnim nevoljama Petsona i Findusa. Junaci prije blagdana moraju učiniti puno stvari, na primjer, ispeći medenjake, urediti dvorište, ukrasiti božićno drvce. Ali usred događaja, Petson zavrne nogu i možda ostanu bez odmora. Ali mačić je pomogao očistiti kuću. Dobri susjedi nisu junake ostavili bez poslastice. I napravili su drvo od grana, a ono nije bilo gore nego inače. Tako su uz pomoć zajedničkih prijatelja proslavili Božić koji je za njih postao najbolji i najneobičniji.

Knjiga ima 24 presvučene stranice s ne prevelikim tekstom i velikim ilustracijama. Format: 29 * 22 cm. Pogodno za čitanje djeci predškolske i osnovnoškolske dobi.

Božić u Petsonovoj kući

Prosječni trošak: 360 rubalja.

Prednosti:
 • Dobra priča o pomoći i prijateljstvu;
 • Veliki format;
 • Detaljne ilustracije.
Mane:
 • Ne prevelik font.

100 bajki! Bajke za novu godinu

Zbirka izdavačke kuće "Malysh" uključuje bajke i pjesme posvećene Novoj godini, djedu Mrazu i Snjegurovici. U njemu se nalaze djela omiljenih dječjih pisaca, poput Agnije Barto, S. Marshaka, E. Uspenskog, K. Chukovskog i mnogih drugih. Ukrašena je slikama poznatih sovjetskih ilustratora V. Suteeva, E. Bulatova i drugih. Ova će zbirka biti zanimljiva ne samo za čitanje, već će također pomoći u pripremi za proslavu Nove godine u predškolskim ustanovama.

Knjiga je velikog formata 26 * 20 cm. Vrlo je debela, ima 224 stranice. Pogodno za čitanje mlađoj predškolskoj publici.

Prosječni trošak: 500 rubalja.

100 bajki! Bajke za novu godinu
Prednosti:
 • Sadrži velik broj djela;
 • Ilustracije poznatih umjetnika;
 • Tvrdi uvez.
Mane:
 • Dovoljno teška za dječje ruke.

Petronella i mećava

Autorica ove priče je Sabina Shading, mnogi je smatraju drugom Astrid Lindgren.Ova zimska priča treća je u nizu o dobroj vještici Pentroneli. Ali možete pročitati svaku priču, bez obzira na ostatak.

Ovdje će se priča usredotočiti na pripreme za veliki praznik Božić. Svi pripremaju darove i poslastice, junaci čekaju praznik, a s njim i čudo. Dobru vješticu posjećuju njezine sestre, koje nisu navikle komunicirati s ljudima i lako se mogu pokloniti. A vjerni Petronellini prijatelji, blizanci Lina i Luis, u svojoj kući pronađu brownie koji neprestano sve skriva i pokušava natjerati sve da se posvađaju. Ali oni ni ne shvaćaju da ovo uopće nije brownie, već vilenjak Djeda Mraza. Jako je naljutio Djeda Mraza i odlučio ga je izbaciti iz saonica na probnu vožnju prije Božića. Nakon čitanja knjige, mladi čitatelji naučit će o svim prljavim trikovima koje je Shalopai počinio, kao i kako djeca, uz pomoć Petronelle, mogu spasiti odmor.

Knjiga je mala, prikladno ju je ponijeti sa sobom na put. Ima crno-bijele ilustracije i ne previše velik otisak. Intrigantna radnja može djecu zanimati više od jedne večeri. Pogodno za čitanje s djecom od 6 godina.

Petronella i mećava

Prosječna cijena je 200 rubalja.

Prednosti:
 • Zanimljiva priča;
 • Novo za 2020 .;
 • Tvrdi uvez.
Mane:
 • Sive stranice;
 • Crno-bijela ilustracija.

30 dana prije nove godine

Ovo nije samo knjiga izdavačke kuće "Clever", već potraga za pričom. Svaka je od njegovih stranica ispunjena nevjerojatnom pričom i zadatkom s kojim se samo pažljivo dijete može nositi.

Prvo širenje knjige upoznat će čitatelje s glavnim likovima knjige. Nisu svi likovi dobili imena, a po želji ih dijete može i sami smisliti. Autor posebnu pozornost posvećuje skitnici. Na kraju knjige promijenit će način života, ali mala djeca to možda neće primijetiti. Novo širenje knjige približava junake na pet dana novoj godini. Svaki put, otvarajući novu stranicu, bit će zanimljivo promatrati promjene u gradu. Zadaci povezani s širenjem postat će teži. Prije zadatka daje se kratka priča o tome što se trenutno događa u gradu. Zahvaljujući tome, moći će se primijetiti još novih događaja koji su se dogodili u gradu.

Djelo dobro prenosi atmosferu Nove godine. Možete vidjeti i mandarine i gradsko stablo. Što je najvažnije, događaji se odvijaju u malom ruskom gradu koji slijedi našu tradiciju. 31. prosinca autor je utvrdio dva preokreta. Prva prikazuje dnevne pripreme, a druga proslave Nove godine. Tu je i širenje 1. siječnja.

Naklada velikog formata (30 * 25 cm), uvezana u karton. Stranice imaju mnogo malih elemenata, poželjet ćete ih pogledati više puta. Iako knjiga sadrži naznake da je prikladna za djecu od 5 godina, možete je kupiti mnogo ranije.

Sadrži malo teksta i puno nacrtanih elemenata, s detaljnim crtežom. Ova opcija pomaže u razvoju mašte. A ako i vi postavljate pitanja o radnji, to će vam pomoći i razviti govor.

30 dana prije nove godine Pametan

Prosječna cijena je 450 rubalja.

Prednosti:
 • Slikovnica;
 • Puno detalja;
 • Razvija maštu;
 • Razvija govor;
 • Veliki format;
 • Uvez lesonita.
Mane:
 • Visoka cijena.

Želim znati sve o novoj godini

Ova mala dječja enciklopedija iz "Izdavačke kuće AST" pomoći će mladim čitateljima da shvate sve što je povezano s njihovim omiljenim praznikom.

Djeca iz bilo kojeg razloga uvijek imaju mnogo pitanja. Nova godina je također vrlo zanimljiva za njihov radoznali um. A pomagači Djeda Mraza pomoći će odgovoriti na ova pitanja. Mladi fizičari, kemičari i biolozi ovdje igraju svoju ulogu. Uz njihovu pomoć djeca će moći otkriti puno novih i zanimljivih stvari, kao i upoznati Novu godinu sa znanstvenog gledišta. Čitatelji će naučiti o proslavi Novog u davnim vremenima i povijesti nastanka ovog blagdana, o tome kako miriše Nova godina, o vatrometima, vijencima i božićnim drvcima.

Takva knjiga bit će zanimljiva djeci predškolske i osnovnoškolske dobi, a možda će čak i srednjoškolci za sebe moći otkriti zanimljiva otkrića vezana za zimski odmor.

Izdanje ima 96 stranica, veličina je 27 * 26 cm. Priča je ukrašena svijetlim i neobičnim ilustracijama Elvire Avagyan.

Prosječna cijena je 600 rubalja.

Želim znati sve o novoj godini AST
Prednosti:
 • Informativna literatura;
 • Svijetle ilustracije.
Mane:
 • Visoka cijena.

Novogodišnje ruske narodne priče

Ova zbirka ruskih narodnih priča iz izdavačke kuće "Malysh". Knjiga je dio serije "Poklon za božićno drvce". Ilustracije I. Tsygankova i čitljivi krupni tisak pružit će vam puno užitka u čitanju.

Skupštine su uključivale ruske narodne priče koje su prepričavali A. N. Tolstoj, L. N. Eliseev, G. M. Naumenko. ovdje možete naći djela poput "Snježne djevojke", "Dvije mrazove", "Rukavice", "Lisica i vuk", kao i nekoliko priča o poznatom mitološkom liku Morozku. Iako nisu sve bajke povezane s Novom godinom, one su tematike zime i savršene su za odsutnost vremena dugim zimskim večerima. Knjiga sadrži velik broj velikih ilustracija. Izdaju emocije i osjećaje junaka, ilustrator nije zaboravio obratiti pažnju na krajolike, što je važno za opću percepciju onoga što se događa. Knjiga je pogodna za čitanje predškolske djece.

Knjiga ima 64 stranice i sadrži 8 bajki. Ima tvrdu koricu i guste, grube stranice. Veličina - 26,5 * 20 cm.

Prosječna cijena je 300 rubalja.

Novogodišnje ruske narodne priče izdavačke kuće „Malysh
Prednosti:
 • 8 bajki;
 • Šarene ilustracije;
 • Veliki tisak;
 • Debeli pokrov;
 • Stranice dobre kvalitete.
Mane:
 • Nisu sve bajke o Novoj godini.

Novogodišnje priče

Vjerojatno su svi odrasli i djeca upoznati sa Lošim savjetima i psom Pifom. A sada se možete upoznati s novogodišnjim radovima G. Ostera u knjizi izdavačke kuće "Malysh", koja je dio serije "Pokloni za božićno drvce".

Ova kolekcija uključuje 4 komada, a na kraju su igre i zagonetke. Prva dva djela potječu iz ciklusa "Mitovi i legende Welton Parka". Ovdje se junacima uvijek dogodi nešto neobično i zanimljivo. Tu je i nova priča o junacima crtića "38 papagaja", gdje junaci odlaze u Rusiju po žito za pitu. Čitatelj će krenuti u zanimljive avanture s junacima poligamije i moći će upoznati čarobni zimski praznik.

Izdanje je veliko i ima 64 stranice. Ilustracije suvremenih umjetnika i autorov neobičan humor nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pogodno za djecu od 7 godina. Da biste ga pročitali zanimljiviji, preporučuje se da se upoznate s prethodnim radovima ciklusa.

Prosječna cijena je 360 ​​rubalja.

Novogodišnje priče G. Oster
Prednosti:
 • Neobične šaljive priče;
 • Postoje igre i zagonetke;
 • 4 djela iz različitih ciklusa u jednoj knjizi.
Mane:
 • Prije početka čitanja preporuča se pročitati prethodne dijelove ciklusa.

Gospodine Broome i božićno drvce

Ovo je još jedna priča o medvjedu Brumi iz izdavačke kuće "ROSMAN", autoru i umjetniku, a to je Daniel Napp.

Medvjed Broome, jazavac i riba kitovci kreću u potragu za najboljim božićnim drvcem. Ali što bi trebalo biti idealno drvo? Velik? Mali? Prijatelji su odlučili da bi trebala biti pahuljasta. Odabravši stablo unaprijed, ni ne pomišljaju da ga netko može uzeti za sebe. A kad prije praznika dođu po upravo to božićno drvce, ispostavi se da ga je farmer Tyapker uzeo za sebe. Prijatelji smišljaju lukav plan da im vrate ukradeno drvo. I moraju ga ponovno ukrasti od Tyapkersa kad odu iz kuće. No, što će sve morati proći kako bi sebi vratili ljepotu, čitatelji će moći saznati čitajući knjigu. A prijatelji za sljedeću godinu odlučili su se na ljeto početi pripremati za odmor.

Izdanje srednje veličine s tvrdim koricama i 32 presvučene stranice. Pogodno za čitanje od 3 godine.

Prosječni trošak: 220 rubalja.

Gospodine Broome i božićno drvce
Prednosti:
 • Ljubazna i smiješna priča;
 • Šarene ilustracije;
 • Dobra kvaliteta ispisa.
Mane:
 • Ne.

Pripreme za Novu godinu počinju svake godine ranije. Mnogi ljudi to započinju tražeći darove kojima će iznenaditi svoju bebu. Ne zaboravite na čitanje knjiga povezanih s praznikom. Takva zabava ne samo da će približiti odmor, već i dati svečano raspoloženje.

Računala

Sport

ljepota