Sadržaj

 1. Čemu služi i kako djeluje
 2. Osnovni modusi
 3. Klasifikacija
 4. Komponente
 5. Koji su glavni parametri
 6. Kriteriji izbora
 7. Gdje mogu kupiti
 8. Najbolji ventilatori za 2020

Ocjena najboljih ventilatora za 2020. godinu

Ocjena najboljih ventilatora za 2020. godinu

Potreba za posebnim uređajima koji podržavaju život s otežanim disanjem dramatično se povećala širenjem nove vrste koronavirusa. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, teški oblik bolesti koji pogađa pluća neke osobe primijećen je u oko pet posto pacijenata s dijagnozom COVID-19. U takvoj situaciji pacijentu je često potrebna umjetna ventilacija za oporavak.

Međutim, to je izazvalo nezdravu pomutnju. Unatoč upozorenjima ruskog Ministarstva zdravstva o besmislenosti kupnje takve opreme za privatnu upotrebu, pojedinci su počeli kupovati specijalizirane uređaje za kućnu upotrebu u slučaju zaraze koronavirusom. Istodobno, samo liječnici mogu donositi odluke o potrebi umjetne ventilacije pluća, jer upalu pluća treba primjenjivati ​​na takav način na složen način, uz upotrebu različitih terapijskih tehnologija dostupnih na odjelima intenzivne njege ili intenzivnoj njezi. Štoviše, samo iskusni stručnjaci za zarazne bolesti i oživljavači s posebnom obukom smiju liječiti koronavirus i održavati određenu opremu.

Čemu služi i kako djeluje

Uređaj za umjetnu ventilaciju pluća (IVL) medicinski je uređaj koji osigurava obavezno disanje u nedostatku, nedostatku ili poteškoćama u njegovom prirodnom provođenju.

Nakon spajanja, smjesa plinova s ​​dovoljnim udjelom kisika i održavanjem potrebne cikličnosti dovodi se u pluća pacijenta u potrebnom volumenu. Faze disanja mijenjaju se prema postavljenim parametrima - vremenu ventilacije, volumenu, tlaku i protoku zraka radi održavanja spontanog disanja.

Načini povezivanja:

 • invazivno - hranjenje smjesom pomoću endotrahealne cijevi koja se umetne u traheostomu ili dišni put;

 • neinvazivno - s respiratornom maskom.

Smjesa se isporučuje iz:

 • plinski sustav medicinske ustanove;
 • mini kompresori;
 • boce sa stlačenim zrakom;
 • generator kisika.

Smjesu treba zagrijati na zadanu temperaturu uz potrebnu vlažnost zraka.

U kojim slučajevima se primjenjuje

 • s patološkim ritmovima ili brzim razvojem kršenja respiratornog ritma;
 • s apnejom - prestanak spontanog disanja;
 • s ubrzanim disanjem (preko 40 puta / min), što nije povezano s hipertermijom (više od 38,5 ° C);
 • s porastom hipoksemije i / ili hiperkapnije.

Osnovni modusi

1. Prisilno - aktivnost pacijenta ni na koji način ne utječe na rad aparata, jer nema spontanog disanja, provodi se ventilacija pluća prema navedenim parametrima

Metoda kontrole respiratornog ciklusa:

 • regulacija glasnoće (CMV) - minutno provjetravanje ne prelazi zadane vrijednosti. Međutim, zbog nedostatka kontrole nad inspiracijskim tlakom, protok zraka kroz pluća nije ravnomjerno raspoređen, što povećava rizik od barotraume;
 • regulacija tlaka (PCV) - osigurava jednoliku ventilaciju bez zajamčenog oseke zraka. Kad se postigne zadana vrijednost, uređaj prestaje dovod zraka i prebacuje se na izdisaj.

2. Prisilno pomoćno - kombinacija prirodnog disanja i disanja na aparatima, sinkroniziranih (SIMV) međusobno, u skladu s određenim brojem udisaja koje je odredio liječnik.

Sinkronizaciju izvodi pokretački uređaj - okidač, koji može biti tri vrste:

 • po glasnoći - alarm se aktivira kad se isporuči zadana količina zraka;
 • pritiskom - odgovor na smanjenje vrijednosti;
 • protokom - alarm se aktivira kada se promijeni protok zraka.

3. Pomoćna - prisilna umjetna ventilacija pluća potpuno je isključena, uređaj se sinkronizira s prirodnim disanjem pacijenta i pruža mu potporu:

 • pritisak (PSV) - stvaranje pozitivne vrijednosti na svakom udisaju za potporu prirodnom disanju;
 • volumen (VS) - dovod zadane zapremine zraka pri pokušaju udisanja uz automatsko prebacivanje na izdisaj;
 • stvaranje stalnog pozitivnog pritiska (CPAP);
 • kompenzacija otpora endotrahealne cijevi (ATC).

Klasifikacija

Vrste opreme prema važećem standardu GOST 18856-81.

Opseg primjene

1. Opća namjena - za anesteziologiju i reanimaciju, na postoperativnim odjelima za respiratornu njegu pacijenata bilo koje dobi, kratkotrajne ili dugotrajne.

2. Posebna svrha - oživljavanje novorođenčadi, pružanje hitne pomoći žrtvama nesreća ili kataklizmi, provođenje anestezije ili bronhoskopske operacije.

Dob pacijenta

1. Skupine I-III - pacijenti stariji od 6 godina;

2. IV. Skupina - djeca od jedne do šest godina;

3. skupina V - bebe mlađe od godinu dana.

 

Način djelovanja

 1. Interno.
 2. Vanjski.
 3. Elektrostimulatori.

vrsta pogona

 1. Priručnik - aktiviranje muskulaturom operatora. Koristi se u slučaju kvara glavne opreme kao rezervna opcija.
 2. Električno - povezano s vanjskim napajanjem za upotrebu u hitnom automobilu, medicinskoj ustanovi ili kod kuće. Možete primati i organizirati informacije o pacijentovim načinima ventilacije. Međutim, složenost dizajna i buka stvaraju neke neugodnosti.
 3. Pneumatski - autonomna uporaba bez vanjskih izvora energije uz dovod smjese komprimiranog plina iz vanjskih ili unutarnjih uređaja.
 4. Kombinirano - električna kontrola i dovod zraka u pluća pacijenta iz vanjskog izvora, što pojednostavljuje dizajn uređaja i osigurava kompaktnost.

Svrha

1. Nepokretni.

2. Mobilni (prenosivi).

Tip upravljačke jedinice

 1. Inteligentan (zasnovan na mikroprocesoru).
 2. Nema mikroprocesora.

Kao zasebna klasa opreme izdvajaju se mlazni VF uređaji koji podržavaju visokofrekventni ciklus (više od 60 o / min). Rizik od barotraume sprečava se stalnim praćenjem tlaka.

Komponente

Bez obzira na proizvođača ili model, struktura se sastoji od blokova:

1. Menadžment.

Uključuje tipkovnicu i zaslon za prikaz svih potrebnih podataka tijekom opskrbe kisikom. U starijim modelima instrumenata, brzina disanja određuje se pomoću kanile koja se kreće unutar prozirne cijevi. Opremljeni su i manometrom za nadzor tlaka isporučene smjese.

2. Ovrhe.

Uključuje komoru za miješanje pročišćenog kisika s drugim plinovima koji dolaze iz različitih izvora - mikroprocesor, cilindar, generator kisika ili središnji plinovod. Brzina dodavanja smjese plina regulira se okretanjem vijka koji mijenja promjer cijevi za kisik.

Koji su glavni parametri

 1. Broj udisaja u minuti.
 2. Respiratorni volumen.
 3. Vrijeme izdaha i udisanja.
 4. Srednji tlak.
 5. Sadržaj kisika u smjesi za izdisaj.
 6. Odnos faze izdaha i nadahnuća.
 7. Količina izdahnutog zraka u minuti.
 8. Volumen ventilacije u minuti.
 9. Brzina unosa smjese tijekom udisanja.
 10. Pauza nakon izdaha.
 11. Maksimalni udisajni pritisak.
 12. Inspiracijski tlak na platou.
 13. Pozitivan tlak nakon izdaha.

Kriteriji izbora

Korištenje opreme može biti potrebno bilo gdje i bilo kada. Stoga je oprema proizvedena prikladna za uporabu u bilo kojim uvjetima. Na primjer, stacionarni modeli poželjni su za opremu za oživljavanje, a prijenosni uređaji za mobilne timove i hitna vozila.

U postupku odabira potrebno je sveobuhvatno analizirati značajke funkcionalnosti i jednostavnosti upravljanja. Najvažniji kriterij je vrsta kompresora, tako da je lagan, tih i kompaktan.

Preduvjet bi trebao biti opremanje senzorom za signalizaciju smanjenja dopuštene temperature smjese, skokova tlaka ili nestanka struje, tako da medicinsko osoblje pravodobno intervenira i spasi život pacijenta.

Dostupnost funkcije rezervne ventilacije iz ugrađenih samostalnih baterija mora osigurati opskrbu energijom najmanje sat vremena u slučaju da je glavni izvor napajanja isključen. Štoviše, to može biti potrebno u slučaju prijevoza pacijenta na ventilatoru na drugo mjesto.

Za neonatalnu opremu treba osigurati sljedeće načine:

 • s napuhavanjem plućne šupljine;
 • kontrolirano, okidač;
 • mješavina zraka koja se isprekida i miješa;
 • priručnik.

Pravovremenost i kvaliteta umjetne ventilacije pluća utječu na život pacijenta!

Gdje mogu kupiti

U običnim trgovinama proračunski ventilatori se ne prodaju. Treba ih potražiti u prodajnim mjestima koja namjerno prodaju medicinsku opremu ili u uredima tvrtki koje proizvode takvu opremu. Menadžeri-savjetnici s posebnom obukom kompetentno će savjetovati, dati dragocjene savjete i preporuke - koju je tvrtku bolje kupiti, koliko košta, na što treba obratiti pažnju kako bi se izbjegle pogreške pri odabiru.

Osim toga, najbolji modeli mogu se naručiti putem interneta u internetskoj trgovini, gdje postoji mnogo kartica s proizvodima koji predstavljaju opise, karakteristike i fotografije medicinskih proizvoda, kao i recenzije kupaca.

Najbolji ventilatori za 2020

Ocjena visokokvalitetnih modela opreme za umjetnu ventilaciju sastavljena je na temelju recenzija kupaca najvećih domaćih internetskih portala koji prodaju medicinsku opremu, poput Bimedis.ru, PromPortal.su itd. Popularnost modela zaslužna je zbog njihove svestranosti, funkcionalnosti, pouzdanosti, jednostavnosti upotrebe i dugog vijeka trajanja ... Pregled predstavlja ocjenu ventilatora najboljih proizvođača s opisom i glavnim karakteristikama, podijeljenih u stacionarne i prijenosne uređaje prema mišljenju kupaca. Nažalost, iz različitih razloga medicinska oprema ruske proizvodnje nije bila uključena u ocjenu.

TOP-5 najboljih stacionarnih ventilatora

Mindray SV300

Marka - Mindray (Kina).
Zemlja porijekla - Kina.

Prijenosni svestrani uređaj sa širokim rasponom načina rada i snažnim kompresorom, pogodan za odrasle i djecu s respiratornim smetnjama. Osnovna oprema uključuje 10,4-inčni monitor u boji osjetljiv na dodir, kolica za prijevoz, masku za respirator, držač za krugove za disanje i set dodatne opreme.Opremljen standardnom funkcionalnošću, uključujući najnovije načine ventilacije za podršku pacijentima različite dobi s različitim patologijama, kako tijekom prijevoza, tako i pored kreveta. Kroz šest vanjskih konektora, podaci se mogu pohranjivati ​​i dijeliti na više načina. Brzi prijenos podataka osiguran je korištenjem Mindray eGateway tehnologije.

Dizajn omogućuje ugradnju na konzolu ili nosač, što omogućuje upotrebu u raznim uvjetima. Nudi se po narudžbi po cijeni od milijun rubalja.

Mindray SV300
Prednosti:
 • podrška za do 12 načina rada;
 • svestranost;
 • opsežne mogućnosti praćenja;
 • volumetrijsko određivanje ugljičnog dioksida;
 • pokazatelji odvikavanja od umjetne ventilacije;
 • terapija kisikom;
 • kompaktnost i lakoća;
 • jednostavno postavljanje;
 • intuitivno sučelje;
 • kompatibilan s monitorima Mindray Benelink;
 • izvrsna vrijednost za novac.
Mane:
 • nije identificiran.

Video pregled uređaja:

Philips Respironics V680

Marka - Philips (Nizozemska).
Zemlja podrijetla - SAD.

Vrhunska oprema s izvrsnim rješenjem za dvokružni sustav za ozbiljne pacijente u JIL-u i neinvazivnu ventilaciju s jednim krugom. Možete se lako prebacivati ​​s jednog kruga na drugi, pružajući potrebnu terapiju u određeno vrijeme, uzimajući u obzir karakteristike bilo kojeg pacijenta. Dinamički otpor i elastičnost pluća u invazivnom i neinvazivnom načinu rada s različitim konturama kontinuirano se mjere. U slučaju apneje podržana je funkcija rezervne ventilacije. Automatska prilagodba disanju pacijenta uz visoku razinu sinkronizacije za neinvazivnu terapiju pomoću tehnologije Auto-Trak +. Povezivanje s mrežom opće bolnice i dodatni zasloni.

Ugrađena baterija pruža napajanje četiri sata, sprječavajući zaustavljanje ventilatora u slučaju nestanka struje ili bolničkog prijevoza pacijenta. U hitnim operacijama alarm se generira što je moguće glasnije kako bi se odmah upozorilo osoblje.

Novi uređaj nudi se po narudžbi po cijeni od 3,5 milijuna rubalja, a koristi se od 1,65 milijuna rubalja.

Philips Respironics V680
Prednosti:
 • jednostavnost razvoja i rada;
 • smanjenje vjerojatnosti neželjenih skokova tlaka;
 • sigurnosna kopija baterije četiri sata;
 • visoka pouzdanost;
 • lako održavanje;
 • jeftine konture;
 • softver se automatski ažurira;
 • dostupnost rezervnih dijelova;
 • ergonomski dizajn.
Mane:
 • visoka cijena.

Puritanac Bennett 840

Marka - Medtronic (Irska).
Zemlja podrijetla - SAD.

Oprema stručnjaka za podršku prirodnom disanju za pacijente svih dobnih skupina i težina za bolnice i klinike. Oprema je opremljena velikim zaslonom osjetljivim na dodir s dvostrukim prikazom s rusificiranom verzijom, dva mikroprocesora i učinkovitim pneumatskim sustavom. Koristi jedinstvena PAV + tehnološka rješenja za kontrolu disanja pacijenta s velikom prilagodljivošću potrebama pacijenata s režimima potpore tlakom (PSV). Funkcija idealne težine pojednostavljuje postupak upravljanja nakon postavljanja težine pacijenta.

Može se lako nadograditi i poboljšati dodatnim opcijama, ovisno o potrebama. Modularni dizajn za jednostavnu uslugu. Instalirao SmartAlert alarmni sustav.

Nudi se po cijeni od 1.153.840 (korišteno) do 2.180.290 rubalja.

Puritanac Bennett 840
Prednosti:
 • velika osjetljivost na promjene u disanju pacijenta;
 • točnost potpore inspiraciji;
 • širok raspon praćenih parametara;
 • intuitivno sučelje;
 • jednostavno upravljanje;
 • s funkcijom "idealna težina";
 • visoka pouzdanost;
 • trajni materijal tijela;
 • ekonomičan rad.
Mane:
 • nije otkriven.

GraphNet

Marka - Neumovent (Argentina).
Proizvođač - TECME S.A. (Argentina).

Svestrani ventilator s funkcijama nCPAP i kapnografije. Proizvedeno prema najnovijoj tehnologiji u skladu sa strogim standardima kvalitete sa širokim rasponom režima za pacijente svih dobnih skupina.U proizvodnji se koriste najnovije inovacije u pneumatskom i elektroničkom upravljanju i dizajnu programa. Karakteriziraju ga izvrsni klinički parametri i pouzdanost. Istodobno postavljanje ograničenja i parametara alarma, praćenje krivulja tlaka, protoka i volumena, petlje volumena-tlaka i protoka volumena pružaju 2 MB video procesor i 12,1-inčni SVGA monitor u boji. Opremljen ugrađenim monitorom za kisik, raspršivačem i baterijom za dva i pol sata rada. Dizajniran za prosječno sedam godina rada.

Popularni modeli advance, neo, ts, ts / neo dostupni su za sve uzraste, samo za novorođenčad, kao i za odrasle i djecu s novorođenčetom. Prosječna cijena je 2.244.000 rubalja.

GraphNet
Prednosti:
 • najnaprednija funkcionalnost sa širokim rasponom načina rada za podršku dišnom sustavu;
 • visoko precizni sustav ubrizgavanja plina;
 • veliki grafički prikaz;
 • kompletan set respiratorne mehanike;
 • ergonomski dizajn;
 • širok raspon alarma;
 • lakoća učenja;
 • ekonomičan rad;
 • pneumatski pogon;
 • izvrsna vrijednost za novac.
Mane:
 • nije otkriven.

Drager evita xl

Marka - Dräger (Njemačka).
Zemlja porijekla - Njemačka.

Univerzalni sustav njemačke proizvodnje sa širokim rasponom načina rada. Pogodno za djecu i odrasle za mehaničku ventilaciju pomoću traheostome i endotrahealnih cijevi. Dostupne učinkovite opcije za ventilaciju maski i novorođenčad. Širok raspon značajki u kombinaciji s naprednom funkcionalnošću osigurava izvrsne performanse odabirom najboljih parametara. Omogućuje pojednostavljeni postupak odvikavanja od uređaja uz optimizaciju rada medicinskog osoblja.

Neinvazivna ventilacija moguća je u svim načinima rada. Naprednu funkciju dinamičkog nadopunjavanja propuštanja pruža tehnologija maske NIV plus, prilagođavajući okidač stabilnim volumenom oseke.

Oprema je dodatno opremljena 15-inčnim TFT monitorom u boji sa šest podesivih vrsta zaslona. Prisutnost interaktivnih savjeta pomaže u radu s opremom. Izvoz podataka vrši se preko RS-232 porta pomoću MEDIBUS protokola. U slučaju kvarova i kršenja aktiviraju se vizualni i zvučni alarmi. Kontinuitet u ekstremnim situacijama podržava ugrađena baterija. Težina proizvoda je 29 kilograma, dimenzije su 53x31,5x45 cm.

Nudi se po cijeni od 584.616 (rabljeno) do 4.457.000 rubalja.

Drager evita xl
Prednosti:
 • opremanje daljinskim upravljačem;
 • širok raspon načina rada;
 • otkrivanje spontanog disanja;
 • primjena NIV Plus tehnologije;
 • veliki zaslon osjetljiv na dodir s prikladnim prikazom krivulja i grafikona;
 • intuitivno sučelje;
 • prisutnost interaktivnih savjeta;
 • mogućnost prijevoza na kompaktnim kolicima;
 • ugrađeni priključak za pneumatski inhalator;
 • visoka pouzdanost.
Mane:
 • potreban kompresor.

Video pregled.

TOP 5 najboljih prijenosnih ventilatora

ReSmart BPAP GII T-30T

Marka - BMC (Kina).
Zemlja porijekla - Kina.

Kompaktan model za neinvazivnu ventilaciju. Posebni okidači omogućuju prepoznavanje procesa izdisaja i udisanja u osam koraka. Odvojeno prilagođavanje svake omogućuje najtočniju sinkronizaciju medicinske automatizacije s potrebama tijela. Pet razina prilagodbe sustava vlaženja dodatno optimizira performanse. Uređaj je jednostavan za konfiguriranje, može se brzo prebacivati ​​između različitih vrsta liječenja, bez obzira na broj pacijenata i složenost bolesti. Individualni obrazac disanja postavlja se postavljanjem vremena nadahnuća, učestalosti respiratornih pokreta. Količina zraka određuje se automatski. Pruža glatki izlaz u način terapije.

Svi se parametri mogu zapisati na SD karticu. Podaci se prenose putem iCode-a i WiFi-a. Dostupne su veze zasićenja i pulsne oksimetrije.

Možete kupiti po cijeni od 149 000 rubalja. Jamstveno razdoblje je 12 mjeseci.

ReSmart BPAP GII T-30T
Prednosti:
 • automatska nadoknada za gubitke maske;
 • automatska normalizacija tlaka;
 • kompaktnost;
 • bešumnost;
 • zaslon u boji od 3,5 inča;
 • maska ​​za odspajanje i isključivanje napajanja;
 • jednostavnost održavanja.
Mane:
 • bilo je slučajeva alergijskih reakcija;
 • Propuštanje zraka može uzrokovati porast razine buke i spriječiti spavanje.

Prisma25ST

Marka - Weinmann (Njemačka).
Zemlja porijekla - Njemačka.

Kompaktni model za neinvazivnu ventilaciju, omogućava liječenje hipoventilacije pretilosti, složene apneje u snu. Monitor s funkcijom TouchScreen ima postavke na ruskom jeziku. Pri prvom udisanju uređaj se automatski pokreće, uklanja masku, isključuje nakon pet sekundi Stope curenja i pogrešno postavljanje maske prikazani su na zaslonu radi ispravljanja. Udobnost je osigurana i ovlaživačem zraka od 0,4 litre s funkcijom grijanja. U nedostatku vode, ovlaživač se isključuje. Softver s ruskom verzijom.

Mobilni komplet uključuje glavni uređaj, bateriju za neprekidni rad tijekom 20 sati, torbu i kolica za odvođenje uređaja u šetnju.

Prodano po cijeni od 189 000 rubalja. Dvogodišnje jamstvo.

Prisma25ST
Prednosti:
 • širok raspon tlaka;
 • fleksibilno prilagođavanje terapije zbog različitih parametara;
 • automatska učestalost sigurnosne kopije za dodatnu sigurnost;
 • zaslon osjetljiv na dodir visoke razlučivosti;
 • tihi rad;
 • ovlaživač zraka zapremine 0,4 litre;
 • jednostavan i udoban rad;
 • "Meki start" i postupno povećanje pritiska;
 • samokontrola pacijenta da li maska ​​odgovara;
 • softver na ruskom jeziku;
 • visokokvalitetna proizvodnja;
 • mala težina;
 • ergonomski dizajn;
 • kompaktnost;
 • izvrsna vrijednost za novac.
Mane:
 • ako maska ​​prekriva veći dio lica, napadi panike mogu se pojaviti kod osoba koje pate od klaustrofobije;
 • bez podrške invazivne terapije;
 • nema ugrađene baterije.

Video - jasno o upotrebi uređaja:

Puritanski Bennett 560

Marka - Medtronic (Irska).
Zemlja podrijetla - SAD.

Kompaktni model za kontinuiranu dugotrajnu ili povremenu mehaničku potporu pacijentima u bolnici ili kod kuće, kao i tijekom prijevoza. Pogodno za odrasle i djecu težine najmanje pet kilograma, kojima je potrebna invazivna ili neinvazivna ventilacija. Dugotrajni rad do 11 sati omogućuje unutarnja litij-ionska baterija. Ispravan način rada uspostavlja se pomoću funkcije automatskog otkrivanja ventila. Sustav upozorenja i povezani načini smanjuju rizik od postavljanja netočnih parametara. Inspiracijsku silu smanjuje osjetljivi i podesivi okidač protoka. Podaci se spremaju na USB stick.

Puritanski Bennett 560

Možete kupiti po cijeni od 550.000 rubalja.

Prednosti:
 • kompaktnost;
 • svestranost;
 • mala težina;
 • jednostavno postavljanje;
 • lako upravljanje;
 • suvremeni softver s podrškom na ruskom jeziku;
 • niska razina buke;
 • sposobnost povezivanja s invalidskim kolicima;
 • otkrivanje apneje;
 • indikacija trajanja baterije.
Mane:
 • mali zaslon;
 • ograničavanje na pet kilograma težine pacijenta;
 • visoka cijena.

Video pregled uređaja:

VENTIlogic Plus

Marka - Weinmann (Njemačka).
Zemlja porijekla - Njemačka.

Svestrani model za neinvazivnu i invazivnu ventilaciju s raznim opcijama praćenja. Uređaj je opremljen s osam razina osjetljivosti, odvojenih za izdisaj i udisanje. Povećavanje tlaka na šest razina brzine, smanjenje tlaka u propusnom krugu na šest razina brzine, a na krugu ventila jednu razinu. Opremljen s dvije baterije - vanjskom šest sati i ugrađenom tri sata.

Službeni dileri nude po cijeni od 608 000 rubalja.

VENTIlogic Plus
Prednosti:
 • udobna uporaba zbog opsežne funkcionalnosti;
 • upravljanje okretnim gumbom;
 • grafička demonstracija parametara;
 • sigurnost zahvaljujući ugrađenoj bateriji i sustavu zvučnih i vizualnih alarma;
 • osjetljivo praćenje;
 • Noćni način;
 • daljinski upravljač;
 • visokokvalitetna izrada;
 • kompenzacija propuštanja velikom dinamikom protoka do 300 litara u minuti, osiguravajući konstantan pritisak.
Mane:
 • mali zaslon;
 • visoka cijena.

Video demonstracija uređaja:

BiPAP S / T System One

Marka - Philips (Nizozemska).
Zemlja podrijetla - Philips Respironics (SAD).

Kompaktan model za neinvazivnu ventilaciju s jednostavnim korisničkim sučeljem. Tehnologija grijanih cijevi prilagođava razinu vlage. Jedan sustav, System One, integrira sav pribor za potporu dišnog sustava. Pacijentovo disanje sinkronizira se s ventilatorom pomoću tehnologije Digital AutoTrak za otkrivanje curenja. Pragovi za prebacivanje faza disanja i okidanja automatski se podešavaju.

BiPAP S / T System One
Prednosti:
 • širok raspon tlaka s odvojenim podešavanjem faza disanja;
 • automatsko uključivanje s dubokim udahom;
 • automatsko isključivanje nakon uklanjanja maske;
 • niska razina buke 27 dB;
 • velika količina ugrađene memorije;
 • otkrivanje događaja pomoću poboljšanog algoritma;
 • poboljšana kontrola otpora;
 • zvučni signal u slučaju slučajnog uklanjanja maske;
 • unutarnja memorija za snimanje do tri mjeseca;
 • priključna cijev se okreće za 360 stupnjeva.
Mane:
 • neko vrijeme navikavanja na masku;
 • ako su pojasevi pogrešno namješteni, može doći do trljanja kože i drobljenja na kontaktnim mjestima.

Ako pacijent koji je samostalno prestao disati nije povezan s uređajem, tada unutarnji organi neće dobiti potrebnu količinu kisika. Tada srce prestaje kucati, cirkulacija krvi prestaje i osoba umire. Spasiti ga može samo pravovremena i visokokvalitetna upotreba opreme za mehaničku ventilaciju, što značajno povećava šanse za preživljavanje.

Međutim, običnim kupcima je bolje da se ne brinu o tome kako odabrati i gdje kupiti moderne ventilatore u Rusiji. Savjesni prodavači i najbolji proizvođači komuniciraju isključivo s državnim nabavama, pravnim osobama i izravno s medicinskim ustanovama. Na "sivom tržištu" velika je vjerojatnost da ćete naletjeti na prevarante koji pod krinkom ventilatora prodaju sorte potpuno različite opreme koja neće pomoći spasiti čovjekov život.

Pazite na sebe i svoje najmilije!

Računala

Sport

ljepota