Sadržaj

 1. Kako radi
 2. Ispravni kriteriji odabira
 3. Ocjena popularnih aparata za čaj
 4. Sumirati

Ocjena najboljih aparata za čaj za 2020. godinu

Ocjena najboljih aparata za čaj za 2020. godinu

Aparat za čaj novi je trend među kuhinjskim aparatima koji se nedavno pojavio. Uređaj nalik na aparat za kavu polako stječe popularnost jer kuhanje čaja podiže na potpuno novu razinu. Posebni uređaji za kuhanje omogućuju vam pripremu vrućeg čaja od bilo kojeg piva, održavajući potrebnu temperaturu, jačinu i volumen. Pregled ispituje kriterije za odabir alata za čaj, predstavljeni modeli popraćeni su detaljnim opisom koji ukazuje na cijenu, prednosti i nedostatke. Također je uključen izbor korisnih savjeta o tome kako pravilno kuhati čaj.

Kako radi

Standardni modeli imaju suptilnosti koje uvelike iznenađuju one koji se još nisu susreli s takvim uređajima. Jedna od tih značajki je da vodu dugo vrije. Većina proračunskih proizvođača čaja nema tipku za napajanje, a kad su uključeni u mrežu, odmah počinju zagrijavati vodu. Teško je ukloniti zaostalu vodu iz uređaja

Konstrukcije mogu biti dvije vrste:

 1. Okomito. Ovdje se čajnik postavlja ili na vrh tijela ili jedno uz drugo. U oba slučaja čajnik se zagrijava, a okomito postavljen uređaj štedi prostor u kuhinji.
 2. Horizontalni se smatraju najnaprednijima, imaju kontrolu dodirom, opremljeni su zaslonima i platformama. Možete podesiti temperaturu uređaja i glavnog tijela. Također su osigurani različiti automatski načini za kuhanje različitih vrsta čaja.

Uređaj ima malu posudu za vodu s rupom za postavljanje kapsule, baš poput aparata za kavu. Aparat za čaj, napajan iz mreže, vrlo brzo skuha ukusno piće koje ima izraženu aromu i bogatstvo. Takav je uređaj savršen za uredsku i kućnu upotrebu.

Ispravni kriteriji odabira

Pri odabiru stroja za kuhanje čaja, preporučljivo je usredotočiti se na određene nijanse:

 1. Tip kontrole. Postoje dvije vrste aparata za pripremu čaja - s mehaničkim i elektroničkim upravljanjem. Mehanički upravljani instrument ima nekoliko prekidača, dok je elektronički instrument opremljen dodirnom pločom ili više tipki. Koju vrstu upravljanja odabrati, ovisi o željama i preferencijama kupca. Stroj s mehaničkim upravljanjem puno je jednostavniji, dok elektroničko upravljanje potrošaču otvara mnoge mogućnosti, izgleda stilski i ugodno za rad.
 2. Mehanizam za kuhanje. Priložen je stroju i može biti dvije vrste - uklonjivi i nepomični. Izmjenjivi mehanizam mora se očistiti ručno koristeći sve vrste sredstava za čišćenje. Neizmjenjivi mehanizam čisti se pritiskom na gumb.
 3. Vlast. Parametar izravno utječe na brzinu kuhanja.Ne zaboravite da prilikom brzog kuhanja kipuća voda nema vremena upiti cjelokupnu aromu čajnog lista pa morate birati između brzine kuhanja ili bogatstva pića.
 4. Materijal tijela. Obično se za izradu tijela aparata za pripremu čaja koristi čelik ili plastika. Čelično kućište je pouzdanije, ali uvelike utječe na cijenu uređaja.
 5. Sposobnost brušenja. Ova funkcija omogućuje vam fino mljevenje listova čaja koji se koriste za kuhanje.
 6. Dimenzije uređaja. Veliki stroj zauzet će puno prostora i izazvat će neke neugodnosti. Preporučljivo je da se stvarna površina kuhinje uzme u obzir prilikom kupnje uređaja.

Uređaji s funkcijom samo-mljevenja čajnih listova u prah imaju niz mlinskih kamena koji su dvije vrste:

 1. Keramički. Keramički mlinski kameni rade tiho i nisu podložni oksidaciji. Ali veliki je nedostatak njihov kratki radni vijek. Ako u uređaj uđu strani predmeti, postoji velika opasnost od oštećenja mlinskih kamena.
 2. Žrvanj izrađen od metala je jači i trajniji.

Strojevi za kuhanje čaja su vertikalni ili vodoravni, plastični ili stakleni, imaju funkciju zagrijavanja rashladnog napitka, automatsku ili ručnu kontrolu. Neki modeli imaju funkcije za ispiranje i mljevenje čajnih listova. Postoje modeli koji samo kuhaju čaj.

Ocjena popularnih aparata za čaj

Strojevi za kuhanje čaja više nisu egzotični i postali su uobičajeni kuhinjski uređaji. S njima se svakodnevna priprema čaja puno promijenila, budući da možete koristiti bilo koju vrstu kuhanja, a lako je pripremiti napitak određene temperature, zasićenja i volumena. Detaljan pregled najboljih pomoći će potrošačima da naprave pravi izbor na temelju karakteristika, prednosti i nedostataka modela koji se razlikuju po cijeni i dodatnoj funkcionalnosti. Najbolji su proizvođači čaja iz SAD-a, Rusije i Njemačke.

Najjeftinije

Rommelsbacher ta 1200

Njemački proizvođači predstavljaju jedinstveni model aparata za čaj s 4 načina rada. Kuhanje čaja prolazi sve potrebne faze od 10 sekundi do 10 minuta. Model je opremljen timerom, kompaktan je, elegantan i prikladan, izrađen od stakla i plastike.

Trošak: od 8150 rubalja.

Rommelsbacher ta 1200
Prednosti:
 • kompaktan, elegantan dizajn;
 • zatvorena zavojnica za grijanje;
 • staklena kutija.
Mane:
 • ton upozorenja je preglasan.

Selecline xb 6991

Aparati za čaj marke Selecline, u vlasništvu francuskog trgovca Auchan, proizvode se u Kini od strane Ningbo Shuaiwei Electric Appliance Co i pozicionirani su kao najbolji u nižem cjenovnom segmentu. Naravno, za takav novac ne možete kupiti automatski aparat za čaj poput Kitforta. No, za malu obitelj ili za jednu osobu savršena je litarska posuda s malim čajnikom koji ima funkciju grijanja.

Ovaj model balansira između financijskih mogućnosti i želja potrošača i može se smatrati zlatnom sredinom. Dvije minute rada stroja - i dvije šalice dobrog vrućeg čaja spremne su za vas. Prednosti uključuju malu snagu (600 W) i udobnu, toplinski izoliranu ručku. Podnožje i poklopac modela izrađeni su od plastike, a razina vode jasno se vidi u staklenoj žarulji. Uređaj je što je moguće kompaktniji (visina 23 cm, širina - 17,5 cm, duljina - 19,5 cm) i težak samo 900 g, stoga se smatra najboljim za ekonomične ljude.

Trošak: od 895 rubalja.

Selecline xb 6991
Prednosti:
 • snaga 600 W;
 • elektroničko upravljanje;
 • model je apsolutno siguran;
 • možete kontrolirati razinu vode.
Mane:
 • mali prinos gotovog čaja.
 • kratki kabel za napajanje.

Lonac za zdravlje od nehrđajućeg čelika Xiaomi Deerma

Još jedan model okomitog aparata za čaj. Načelo rada ove vrste strojeva za kuhanje čaja vrlo je jednostavno: u električnom kuhalu postoji samo grijaći element koji se zagrijava, a para koja se diže zagrijava čajnik. Stalak na kojem se nalazi električni čajnik kompletna je upravljačka ploča.

Snaga modela je 1000 W, što nije toliko za električni kuhalo od 1,5 litre. Oba čajnika izrađena su od stakla i metala. Tipke na upravljačkoj ploči omogućuju aktiviranje šest načina rada. Zanimljivo je napomenuti da proizvođač ovaj model tvrdi kao uređaj ne samo za pripremu čaja, već i za zagrijavanje prvih jela ili deserta.

Upravljačka ploča vrijedna je samo pozitivnih kritika. Na njemu se nalazi mjerač vremena, a postoji i funkcija održavanja zadane temperature u kotlu. Čini se da model marke Xiaomi ima najširi raspon funkcija od svih uređaja predstavljenih u ocjeni. Pa ipak, velika većina kupaca, prema našem mišljenju, radije će ga koristiti kao aparat za čaj, bez da i pomisli na takve predmete koji su u paketu kao metalni stalak za pirjanje itd.

Cijena: 1400 rubalja.

Lonac za zdravlje od nehrđajućeg čelika Xiaomi Deerma
Prednosti:
 • komplet za isporuku uključuje stalak i staklenu tikvicu za gašenje;
 • čajnici od stakla i metala;
 • cijela struktura nije jako teška;
 • izbor od šest načina rada;
 • prisutnost mjerača vremena;
 • funkcija održavanja topline tijekom 6 sati.
Mane:
 • visoka cijena;
 • mnogima se može činiti teškim za savladavanje;
 • prosječna snaga.

Prosječna kategorija cijena

Lamark lk-1602

Svestrani model koji se koristi za pripremu čaja i kave dobro se pokazao. Stroj je izrađen od visoko zagrijanog stakla, u sredini se nalazi klip za pumpanje vode. Potrošači model smatraju prilično zanimljivim, jer dobro obavlja sve potrebne funkcije, samo u malim količinama.

Cijena: od 2990 rubalja.

Lamark lk-1602
Prednosti:
 • brzo dovede do ključanja vode;
 • osigurano je automatsko grijanje;
 • nema plastičnog mirisa.
Mane:
 • tijekom kipuće vode proizvodi pretjerano glasne zvukove.

Bosch privatna kolekcija

Okomiti model poznate marke. Dno uređaja služi za održavanje zadane temperature. Gornji dio služi kao čajnik i služi za ulijevanje gotovog čaja. Okretni kontakt postolja dizajniran je za 360 stupnjeva i može se ugraditi u bilo koji položaj.

Cijena: od 2500 rubalja.

Bosch privatna kolekcija
Prednosti:
 • osigurano je automatsko grijanje;
 • dno je izrađeno od nehrđajućeg čelika;
 • povoljno smješten plastični držač.
Mane:
 • nema automatskog načina rada.

ProfiCook PC-TKS 1056

Ovaj se originalni set sastoji od čajnika, poznatog kuhala za vodu i elektroničkog stalka koji ih kombinira. Kuhalo za vodu je vrlo snažno na 2250 W, što je impresivno, pa voda ključa za nekoliko minuta. Tijelo stroja izrađeno je od stakla i metala i raduje svojom visokom kvalitetom. Zatvorena zavojnica služi kao grijaći element.

Uglavnom od stakla. Unutra je ugrađen visokokvalitetni filtar koji sprečava ostavljanje čaja. Volumen čajnika je 1,2 litre, a električni čajnik 1,7 litre, što u potpunosti zadovoljava veliku većinu kupaca.

U postolju za grijanje čajnika nalazi se visokokvalitetni termostat, tako da korisnik može odabrati bilo koju temperaturu u rasponu od 70 do 100 stupnjeva - ovaj je postupak ovdje bez koraka.

Model je opremljen isključivo funkcijom kipuće vode, drugi nisu predviđeni. Kotlovi se mogu zamijeniti i postaviti na bilo koji dio stalka, što je također zabilježeno u recenzijama potrošača. Proizvođač se pobrinuo za prisutnost blokiranja uključivanja aparata za čaj u nedostatku vode, ali nije uzeo u obzir potrebu za brtvljenom brtvom za poklopac električnog kuhala, tako da će voda poteći ne samo iz izljeva, već i djelomično izliti ispod poklopca.

Cijena: 2600 rubalja.

ProfiCook PC-TKS 1056
Prednosti:
 • postoji termostat;
 • tijelo izrađeno od visokokvalitetnih materijala;
 • veliki volumen;
 • dobar sustav zaštite.
Mane:
 • možete zagrijati samo do 100 stupnjeva;
 • u poklopcu električnog kuhala nema brtve.
 • nema funkcije održavanja temperature grijanja.
 • visoka cijena.

Bosch tta 2201

Ovim malim modelom možete sigurno dati velikoj obitelji topli napitak. Izmjenjivi filtar ima funkciju mehaničkog uklanjanja kamenca. Stroj se sastoji od dvije strukture, tijelo je izrađeno od plastike, koja nema strane mirise. Prema ideji proizvođača, nakon kuhanja čaja stroj prelazi u način grijanja, tako da će piće uvijek biti vruće.

Cijena: od 4199 rubalja.

Bosch tta 2201
Prednosti:
 • u načinu grijanja možete sterilizirati posuđe.
Mane:
 • nema automatskog isključivanja.
 • tekućina curi iz izljeva.

Skupi aparati za čaj

Kitfort KT-630

Model poznate marke smatra se jednim od najboljih s automatskim upravljanjem, opremljenim raznim funkcijama. Moguće je kontrolirati volumen šalice i jačinu pića. Uređaj koji se sastoji od posude i rešetke za kuhanje, a koji se lako uklanja za čišćenje, gotovo je neophodan kuhinjski uređaj za ljubitelje kvalitetnog čaja. Priložene upute opisuju njegovu funkcionalnost.

Trošak: od 9.200 rubalja.

Kitfort KT-630
Prednosti:
 • svojstva čaja su očuvana;
 • miran rad;
 • indikator snage;
 • prikaz.
Mane:
 • tipka za napajanje nije baš povoljno smještena;
 • mali prinos pića.

Oštar te-t 01 ocha tech

Retrostilizirani japanski aparat za čajnu ceremoniju pravi je ukras za svaku kuhinju, a ne samo za aparat za čaj. Uređaj ima vrlo zanimljiv dizajn - zakošene rubove, kao i ugodnu toplu boju. Mali je kapacitet inferioran u odnosu na ostale modele, ali u rukovanju postoje brojne prednosti. Model je sposoban pripremiti do 4 šalice čaja odjednom, opremljen je s nekoliko programa kuhanja i funkcijom drobljenja lišća. Set uključuje knjigu čajnih recepata.

Trošak: od 7099 rubalja.

Oštar te-t 01 ocha tech
Prednosti:
 • zanimljiv funkcionalni dizajn;
 • visokokvalitetni grijaći element;
 • Japanska pivarska tehnologija.
Mane:
 • niska brzina zagrijavanja;
 • visoka cijena.

Sumirati

Popis uključuje modele najboljih proizvođača čaja dostupnih na ruskom tržištu. Možete sigurno kupiti svaki od modela o kojem se govori u pregledu, a to može donijeti radost pripremom prekrasnog bogatog pića u bilo kojem volumenu.

Paleta uređaja za kuhanje čaja odavno se proširila i prestala biti ograničena isključivo na čajnike i čajnike, a automatski aparat za čaj glatko je prešao iz egzotične kategorije u uobičajenu svakodnevnu i mnogima je postao jednostavno potreban. Ljubiteljima ovog toplog napitka vrlo je prikladno u njemu pripremiti ukusan čaj, održavajući potrebnu temperaturu, kao i postižući potrebnu količinu i zasićenost.

Rastuća potražnja za aparatima za kuhanje čaja određuje kriterije odabira ovisno o potrebama. Sada možete lako odabrati vodoravni ili okomiti model, ograničiti se na male funkcionalnosti ili dati prednost naprednom. Postoje modeli koji mogu isprati i samljeti lišće čaja u prah za posebne recepte, s mogućnošću pripreme mješavina ili čistih sorti. Postoje čak i modeli koji mogu dodatno pripremiti hladna pića - miješaju se bez zagrijavanja. Ili pojedinačni aparat za čaj, koji su u načinu grijanja, mogu djelovati kao sterilizator posuđa. Ukratko, ima se između čega odabrati, a naša recenzija pomoći će vam u tome.

Znajući kako odabrati aparat za čaj, možete uspješno kupiti takve kućanske aparate, koristeći ocjenu i recenzije kupaca.

Računala

Sport

ljepota