Sadržaj

 1. Pojedinosti senzora
 2. Kategorija plovaka
 3. Kategorija ultrazvuka
 4. Kapacitivna kategorija
 5. Ishod

Ocjena najboljih senzora razine goriva za 2020. godinu

Ocjena najboljih senzora razine goriva za 2020. godinu
 • Objavio: Auto i Moto
 • Broj pregleda: 119
 • Vrijeme čitanja: 7 minuta.

Takvi su senzori postali široko rasprostranjeni i na nepokretnim objektima i na pokretnim. Prva kategorija uključuje stacionarne uređaje za skladištenje (na primjer, benzinske postaje). Druga kategorija uključuje vozila u rasponu od osobnih automobila do profesionalnih vozila poput brodova i zrakoplova.

Skraćeni naziv takve tehnike izgleda kao FLS. Uređaj FLS neophodan je za najtočnija mjerenja stupca goriva u spremniku. Uzimajući u obzir očitanja koja daje senzor, program može izračunati sljedeće točke:

 1. Količine goriva unutar spremnika.
 2. Potrošnja goriva u odnosu na zadanu udaljenost.
 3. Prosječna potrošnja goriva (l / 100 km).
 4. Snimite punjenje gorivom ili pražnjenje goriva.

Pojedinosti senzora

Na tržištu postoji nekoliko podtipova FLS. Za 2020. godinu najpopularnije podvrste među kupcima:

 1. Redovni tip (plovak);
 2. Modularna (samostalna instalacija), ova kategorija uključuje kapacitivne i ultrazvučne tipove senzora.

Tip plovaka ugrađuje se u spremnik tvornički prema redoslijedu. Izmjereni podaci prikazuju se na odgovarajućem zaslonu na upravljačkoj ploči. Ovisno o konfiguraciji određenog automobila, mjesto zaslona i količina podataka variraju. FLS ove kategorije ne razlikuje se po pokazateljima točnosti, plovak prikazuje samo približnu analizu. Vozači s iskustvom u radu s takvim brojilom tvrde da odstupanja plovka dosežu do 30% u smislu pokazatelja.

Kategorija kapacitivnih i ultrazvučnih brojila smatra se najtočnijom. Da bi nabavio takav uređaj, vlasnik automobila mora kupiti određeni model i platiti ugradnju u spremnik. Trošak opreme u ovoj kategoriji reda je veličine veći od prosječne cijene plovka, a za instalaciju će biti potrebna i financijska ulaganja. Za potrošeni novac vozač će dobiti točnost s odstupanjima koja ne prelaze 2%.

Kategorija plovaka

Sličan rezervni dio tvornički je integriran u sustav automobila. Mjesto dijela je unutar spremnika za gorivo. Princip rada prikazan je u nazivu dijela: položaj senzora reguliran je položajem goriva unutar spremnika. Najčešći materijali za ovaj dio su plastika ili metalne legure. Ovaj je dio podijeljen u 2 podvrste:

 1. Tip poluge. Plovak je opremljen vezom za glavno brojilo pomoću polužne poluge od metalne legure. Volumen goriva postavlja promjene u uređaju povećanjem ili smanjenjem volumena, uređaj popravlja količinu tekućine zbog pada napona. Ova je vrsta univerzalna, što omogućuje upotrebu uređaja s polugom u najčešćim konfiguracijama automobila.
 2. Cjevasti podtip.U spremnik se postavlja cijev u koju je uronjen plovak. Promjene u količini goriva izravno utječu na cijev unutar koje se plovak kreće. Za kretanje senzora unaprijed su postavljene određene putanje. Kretanje FLS-a fiksirano je žicama koje prenose informacije na glavno brojilo. Takve su strukture potrebne kako bi se popravio volumen goriva u uvjetima kretanja automobila duž oštrih zavoja ili spuštanja i uspona.

Senzori su izravno povezani s ugrađenim sustavom vozila. S masom koja je spojena na FLS i bez napajanja sustava napajanja stroja, mjerenja su nemoguća. Važno je to uzeti u obzir za vozače koji parkiraju automobile dulje vrijeme, jer u takvim situacijama odvod goriva neće biti popravljen. Da biste izbjegli ovu situaciju, jednostavno spojite mjerač izravno na bateriju.

PDU-N201-80 senzor (plutajući)

Model je prepoznatljiv po svojim minijaturnim dimenzijama i širokoj funkcionalnosti. Također, plovak će zaštititi pumpu od pretjerane suhoće i pomoći u automatizaciji rada punjenja i pražnjenja spremnika. Model je otporan na tekućine poput mjehurića, duljina je 8 cm, promjer 2,8 cm.

PDU-N201-80 senzor (plutajući)
Prednosti:
 • Kvalitetan materijal;
 • Kompatibilan s tekućinama s složenim kemikalijama. veze;
 • Pristupačna cijena.
Mane:
 • Pogreška analize.

Povratne informacije:

“Nije loš uređaj za ekonomsku kategoriju, ali vrijedi razmotriti visoku pogrešku u mjerenju. Pogodno kao privremeno rješenje, u budućnosti preporučujem instaliranje naprednijeg uređaja. Preporučujem svima koji traže kvalitetan uređaj u ekonomskom segmentu! “

Senzor tvrtke Benza, model 500 mm

Model je poznat po mogućnosti mehaničkog podešavanja u odnosu na visinu spremnika. Jednostavno rezano, obrezivanje brojila omogućuje postizanje potrebnih dimenzija. Treba imati na umu da će nakon mehaničkog udara senzor trebati kalibraciju.

Senzor tvrtke Benza, model 500 mm
Prednosti:
 • Adekvatan trošak;
 • Sposobnost obrezivanja;
 • Pozitivne kritike.
Mane:
 • Potreba za kalibracijom nakon obrezivanja.

Povratne informacije:

„Model izvrsno obavlja posao mjerenja goriva. Izrezao sam senzor na potrebnu veličinu, nakon čega sam kalibrirao, sada je analiza prilično točna. Preporučujem svima koji traže pouzdan FLS među plovcima! "

Senzor daljinskog upravljača.100

Ovaj senzor vrši standardnu ​​analizu podataka o razini goriva unutar spremnika. Izrađen od nehrđajućeg čelika, povezan dvokružnim krugom, zaštićen od vlage u skladu s ip65 standardom.

Senzor daljinskog upravljača.100
Prednosti:
 • Prihvatljivi trošak;
 • IP65 standard zaštite od vlage;
 • Rad je dopušten pod uvjetima do +125 °.
Mane:
 • Mješovite kritike.

Povratne informacije:

„Uređaj obavlja posao, ali u ovoj je kategoriji bolji. Funkcionalnost je asketska, prikladna kao srednja opcija. Preporučujem svima koji traže privremeni pokazivač goriva! ”.

Kategorija ultrazvuka

Brojila ove kategorije raspoređena su prema principu uređaja tipa emiteri. Na senzor je pričvršćena žica koja prenosi podatke na tragač (GPS). Struktura se nalazi na vanjskom zidu spremnika. Važno je razumjeti princip ultrazvučne FLS analize. Uređaj generira valni impuls (ultrazvučni tip), koji je usmjeren izravno u tekućinu, prevladavajući zid spremnika. Došavši do dodirne točke između zraka i tekućine, signal se odražava i bilježi pomoću brojača. Izračun pokazatelja zapremine goriva temelji se na vremenu provedenom na odrazu pulsa.

Točnost takve tehnike je za red veličine superiornija od plutajućih uređaja, ali mora se uzeti u obzir niz specifičnosti. Ove specifikacije uključuju sljedeće točke:

 1. Kontakt između senzora i stijenke posude ne dopušta odstupanja. Inače, impuls će se podvrgnuti nepravilnom širenju.
 2. Instalirane strukture unutar spremnika utjecat će na ispravnost širenja impulsa.Osim toga, materijal ležišta također utječe na kvalitetu ultrazvučne analize. Ne preporučuje se postavljanje ultrazvučnog mjerača na spremnik koji sadrži dodatne pregrade.
 3. Kvaliteta analize trpit će ako na površini spremnika postoje nedostaci (mehanička oštećenja). Neravnine, iver, neravnine izravno će utjecati na mjerenje.
 4. Sedimenti na dnu spremnika također utječu na kvalitetu analize. Nakupljene čestice ometaju širenje i odbijanje ultrazvučnog vala.

Uz to, za ugradnju ove vrste uređaja potrebna je profesionalna intervencija. Nije preporučljivo sami instalirati ultrazvučnu opremu.

Uzi-0.8 senzor (TC senzor)

U prodaji je ovaj model dostupan po cijeni od 8,5 tisuća rubalja (u prosjeku), za instalaciju će trebati od 3,5 do 6 tisuća rubalja. Model je prepoznatljiv po tehnologiji pričvršćivanja koja eliminira bušenje spremnika. Proizvođač je isključio izravan kontakt uređaja s tekućinom, a također je ovom slučaju pružio tehnologiju koja isključuje opasnost od požara. Korisnici napominju visoku točnost analize i mogućnost povezivanja uređaja s Glonassom i GPSom.

Uzi-0.8 senzor (TC senzor)
Prednosti:
 • Visoka točnost analiza;
 • Pričvršćivanje bez bušenja;
 • Veza na Glonass / GPS.
Mane:
 • Skup.

Povratne informacije:

“Izvrstan uređaj, čini prilično točna mjerenja. Odsutnost bušenja daje dodatnu nepropusnost, senzor ne dolazi u izravan kontakt s tekućinom. Preporučujem svima koji traže kvalitetan FLS! "

Model senzora za prolin Pr-uod8fq

Ističe se širok spektar uređaja tvrtke za različite kategorije opreme. Pod ovom markom dostupni su uređaji za poljoprivredne strojeve, profesionalni prijevoz i automobile. Radi praktičnosti, model je opremljen centraliziranim sustavom za prikupljanje podataka koji vam omogućuje snimanje svih radnji povezanih s punjenjem goriva ili potrošnjom goriva.

Model senzora za prolin Pr-uod8fq
Prednosti:
 • Prikladan sustav prikupljanja informacija;
 • Širok asortiman proizvoda;
 • Točnost mjerenja.
Mane:
 • Nije pronađeno.

Povratne informacije:

“Nije loš uređaj, točna mjerenja, prikladan sustav upravljanja. Iako se ova tehnika može kupiti za manje, model pokazuje robusnu kvalitetu vrijednu cijene. Preporučio bih svima koji traže pouzdan senzor! "

Uzi-2.5 senzor (TC senzor)

Model u većini aspekata odgovara svom prethodniku (Uzi-0.8), ali uzimajući u obzir korekciju nesavršene mehanike. Poboljšana verzija senzora od Senzora porasla je u cijeni za 4 tisuće rubalja. i košta od 12 tisuća rubalja (u prosjeku). Za ovu cijenu korisnik dobiva poboljšani ultrazvučni sustav upravljanja i brojna jamstva od proizvođača. Uz odgovarajući priključak, senzor može autonomno raditi do 30 dana, što je korisno za vozače koji se zaustavljaju na dugom parkiranju.

Uzi-2.5 senzor (TC senzor)
Prednosti:
 • Pričvršćivanje eliminira bušenje;
 • Jamstvo proizvođača;
 • Mogućnost autonomnog rada do 30 dana.
Mane:
 • Skup.

Povratne informacije:

“Kupio sam ovaj model jer često ostajem dulje vrijeme. Za takve događaje potrebno je imati uređaj za kontrolu goriva, jer se šljive redovito pojavljuju bez mog znanja. Preporučujem svima koji traže FLS s autonomnim radom! "

Kapacitivna kategorija

Kapacitivni uređaj (elektronički) postavlja se u spremnik ovisno o željama kupca. Ova kategorija brojila jamči najveću točnost analize. Osim toga, vlasnik takvog uređaja ima pristup informacijama o punjenju gorivom, nenamjernim odvodima. Arhitektura uređaja sastoji se od cijevi povezanih s glavnim kondenzatorom. Cijevi se spajaju s pločom kondenzatora u gornjem odjeljku. Razmak između cijevi potreban je za punjenje tekućinom. Kondenzatorska jedinica se napaja električnom strujom. Vrijednosti otpora (specifične) goriva reda su veličine niže od vrijednosti kisika. Na temelju toga, male količine goriva odražavaju se u brzini punjenja kondenzatorske jedinice.

Elektronička ploča FLS-a unutar spremnika izračunava vrijeme punjenja. Na temelju primljenih informacija, brojilo izračunava visinu stupca goriva unutar spremnika (kao i unutar jedinice kondenzatora). Mjerni sustav povezan je s uređajem za praćenje (GPS). Uređaj prenosi podatke o analizi izravno na tracker. Tok podataka regulira korisnik. Predaja u stvarnom vremenu i u odloženom redoslijedu je dozvoljena.

Ets model senzora Rs-485

Kapacitivni senzor pružit će najtočnije rezultate analize, dopušteno je koristiti odgovarajući standard s opremom treće strane. Korisnici primjećuju pouzdanost uređaja, jednostavnost sučelja i visoku točnost mjerenja.

Ets model senzora Rs-485
Prednosti:
 • Visoka točnost;
 • Prikladno sučelje;
 • Jaka kvaliteta.
Mane:
 • Skup.

Povratne informacije:

“Kupio sam kapacitivni senzor kako bih dobio najpouzdanije informacije o količini goriva. Ovaj model izvrsno radi, osim toga, koristim ga zajedno sa senzorima drugih proizvođača (specifičnih za dizajn spremnika), a rezultati su izvrsni. Preporučujem svima koji traže uređaj za najpouzdanija mjerenja! "

Senzor tvrtke Omnicomm, model Lls-af4, 700 mm

Ovaj je model postao široko rasprostranjen u okruženju stacionarnih i transportnih cisterni. Radni dio izrađen je od legure aluminija, koja isključuje hrđu, komunikacijski uređaji zaštićeni su odgovarajućim tehnologijama. Senzor je opremljen zaštitom od svih vrsta prljavštine.

Senzor tvrtke Omnicomm, model Lls-af4, 700 mm
Prednosti:
 • Pouzdana zaštita uređaja;
 • Izrada;
 • Točnost analiza.
Mane:
 • Nije pronađeno.

Povratne informacije:

“Već dugo koristim ovaj model i kvaliteta mi odgovara. Zaštita elektroničkog dijela jamči dugi vijek trajanja, pa ne planiram uskoro mijenjati uređaj. Preporučujem svima koji traže visokokvalitetni kapacitivni FLS! "

Ishod

Da bi odabrao najbolju opciju, kupac bi trebao proučiti principe mjerača goriva. Nakon proučavanja specifičnosti važno je povezati karakteristike određenog modela i automobila. Pri izravnoj kupnji uređaja moraju se uzeti u obzir sljedeći čimbenici:

 1. Dimenzije određenog spremnika. Važno je da uređaj slobodno doseže dno, jer inače mjerenje malih količina tekućine ne jamči točna očitanja.
 2. Način povezivanja. Na tržištu su dostupne i digitalne i analogne opcije. Potonji ne jamči široku funkcionalnost, za razliku od prvog, pa se preporučuje detaljniji pregled digitalnih opcija. Također, postoje hibridni modeli (dopuštene su i digitalne i analogne veze). Izbor sučelja senzora ovisi o željama kupca.
 3. Postoje situacije kada je najoptimalnije rješenje instalirati nekoliko FLS-a:
 4. Prijevoz pretpostavlja prisustvo nekoliko spremnika za gorivo. Sličan je među kamionima teretnog tipa (najmanje 2 kontejnera) ili terenskim vozilima (najmanje 3 kontejnera). Vozač će dobiti točne podatke o količinama tekućine samo ako postoji zasebno brojilo za zasebni spremnik. Pravilnom instalacijom program će vam omogućiti da se upoznate sa standardnom analizom (ukupna količina tekućine i zapremina određenog spremnika) i dodatnim mogućnostima.
 5. Transport pretpostavlja arhitekturu razine kapaciteta. Slična stvar nalazi se i među poljoprivrednom opremom (spremnik je podijeljen u 2 odjeljka). Ova arhitektura neće dopustiti da jedan senzor vrši točna mjerenja, pa se preporučuje instaliranje nekoliko.
 6. Transport poprima nestandardni faktor oblika za odjeljak za gorivo. Ista stvar događa se među prikolicama. Nestandardni oblik spremnika izaziva neravnomjernu raspodjelu tekućine, s obzirom na to, senzor ne može izvršiti točnu analizu. Profesionalci preporučuju nabavku para FLS za spremnik ove konfiguracije. Ugradite na suprotne strane spremnika.

Ne postoji konačna preporuka u vezi s tipom FLS-a.Konačni izbor ostaje na vlasniku automobila, ali vrijedi detaljno proučiti vrste brojila i specifičnosti pojedinih modela. Također, potrebno je povezati karakteristike odabranog FLS-a i automobila.

Računala

Sport

ljepota