Sadržaj

 1. Prepoznatljive značajke i karakteristike judogija
 2. Obi (remen) boja
 3. Najbolji jeftini judo kimoni
 4. Najbolji kimoni srednjeg cjenovnog segmenta
 5. Najbolji premium kimoni
 6. Kako odabrati pravi kimono

Poredak najboljih judo kimona za 2020. godinu

Poredak najboljih judo kimona za 2020. godinu
 • Objavio: Sport, Hobi
 • Broj pregleda: 130
 • Vrijeme čitanja: 10 minuta.

Predavanja juda zahtijevaju posebnu opremu - poseban sportski kimono, koji nije samo tradicionalno odijevanje džudista, već ima i praktičnu funkciju. Postoje dvije vrste kimona za trening i natjecanje u judu (judogi): odobren od strane IJF-a (Međunarodna judo federacija) i namijenjen profesionalnim natjecanjima, a druga opcija, za svakodnevnu vježbu i amaterski judo.

Kimono je dizajniran za intenzivno opterećenje - tehnike poput bacanja i nožnih podloga koriste se u osnovi borilačkih vještina. Tijekom treninga sportaši se često hvataju za rubove sportske odjeće, tako da mora biti dovoljno uska da ne pukne. Iz tog razloga odjeća se šiva posebnom tehnologijom od posebno izdržljivog materijala. Snaga se razlikuje ne samo u materijalu, već i u šavovima. Istodobno, unatoč povećanim pokazateljima pouzdanosti, zahvaljujući posebnom tretmanu, i tkanina i šavovi ostaju mekani, ne trljajući sportaševu kožu tijekom aktivnih pokreta i padova.

Prepoznatljive značajke i karakteristike judogija

Judogi se sastoji od jakne (uwagi), širokih hlača (jubon / sitabaki) i remena (obi). Natjecateljska sportska odjeća mora imati sljedeće parametre:

 • Gustoća tkanine. Nakon prvog pranja i sušenja, gustoća tkanine trebala bi biti između 700 i 750 g / m².
 • Dužina rukava. Do zgloba je također dopušteno 5 cm iznad točke zgloba.
 • Vrata. Širina vrata trebala bi biti 4 cm, samo platno prošiveno je s 4 linije.
 • Duljina jakne (uvagi). Ako ruke spustite uz tijelo, rubovi jakne trebaju biti u ravnini s četkama.
 • Širina jakne. Lijeva strana je omotana s desne strane za 20 cm, mjereći se na dnu prsa. U ovom slučaju, udaljenost između tkanine rukava i same ruke iznosi najmanje 10-15 cm.
 • Pojas. Širina je 4 do 5 cm, a duljina bi trebala biti dovoljna da sportaša dva puta zamota, a zatim zaveže posebnim čvorom. Slobodni krajevi pojasa trebaju visjeti za 20 i 30 cm.
 • Duljina jubona (hlača) je do gležnja ili 5 cm veća.
 • Boja. Bolje je uzeti oblik dvije boje, plave i bijele.

Ako se ne poštuju gornja pravila, učinkovitost treninga može se značajno smanjiti, čak i uz manja odstupanja u veličini ovratnika ili rukava. Osim toga, po tradiciji postoje dodatna pravila za presavijanje kimona.

Obi (remen) boja

Boja nije slučajno odabrana, ona nosi informacije o stupnju profesionalnog razvoja sportaša, o napretku koji je postigao u treningu. Stoga se remen prodaje odvojeno od jakne i hlača. Ukupno postoji 9 vrsta pojaseva, od kojih se svaki može dobiti tek nakon polaganja certifikata, provjere znanja, pojmova, tehnika i drugih temelja juda.

Bijela. Znači početak puta, simbol je skromnosti, čistoće. U ovoj fazi svladavanja proučavaju se osnove kretanja na tatamiju, kao i metode sigurnog pada i principi narušavanja protivnikove ravnoteže.

Žuta boja. Dobiti žuti pojas znači početi učiti osnovne tehnike i tehnike. Studenti uče osnovne, jednostavne tehnike napada, protunapada, obrane, uče kontrolirati protivnika.

Naranča. Daje se kada sportaš brzo i samopouzdano izvodi osnovne tehnike (bacanja, biranja, pometanja, zadržavanja). Također, studentu se daje više sparinga.

Zelena. Učenik koji je dosegnuo ovu razinu počinje svladavati naprednije tehnike hrvanja, bacanja preko glave, metenja, raznih vrsta davljenja.

Plava. Takozvana "hladna" vještina - učenik je još uvijek strastven, ali njegove su emocije u potpunosti kontrolirane. Vlasnik plavog pojasa poznaje i izvodi napredne borbene tehnike, duboko poznaje osnove ove vrste borilačkih vještina. Plavi pojas obično je u vlasništvu CMS-a Rusije, kao i sportaši prve kategorije.

Smeđa. Vlasnik smeđeg pojasa pokazuje visoku učinkovitost u tehnikama samoobrane, proučava traumatične tehnike, a također doseže razinu kada je spreman za natjecanje s predstavnicima drugih vrsta borilačkih vještina. Na ovoj su razini majstori sporta u judu.

Crno. Ovo je visoka profesionalnost, savršeno vladanje svim složenim tehnikama napada, protunapada i obrane. Crni pojas nose međunarodni majstori sporta, kao i počasni treneri.

Crvena i bijela. Nagrađuje se za doprinos razvoju džudoa, kao i za pedagoška dostignuća i sudačke aktivnosti.

Crvena. Nositelj crvenog pojasa u potpunosti zaokružuje krug judo filozofije.

Najbolji jeftini judo kimoni

Atemi

Ovo je ruska tvrtka koja se bavi proizvodnjom sportskih odijela za borilačke vještine. Uniforme se proizvode u plavoj i bijeloj boji, od prirodnog pamuka, gustoća materijala je od 625 do 700 g / m². Takva oprema može se koristiti i na jednostavnim treninzima i na natjecanjima. Za dodatnu udobnost i slobodno kretanje tijekom aktivnog treninga osigurani su bočni rezovi, zahvaljujući kojima postaje ne samo lakše kretati se, već i izlaziti iz protivničkog stiska. Rukavi jakne su jednodijelni, izdržljivi, tako da su judogi vrlo pogodni za bilo koje vrste sparinga i ne boji se mehaničkih oštećenja. U proizvodnji judogija tvrtka je koristila posebne niti ojačane strukture, čime je značajno povećala ukupnu čvrstoću tkanine i dugo održavala cjelovitost proizvoda pod opterećenjima bilo kojeg intenziteta.

Da bi se sačuvao izvorni oblik odjeće, preporuča se pranje na temperaturi koja ne prelazi 30 stupnjeva, ali treba imati na umu da tkanina ne sadrži sintetiku, stoga oblik daje lagano skupljanje (do 5%). Prosječni trošak je 1.499 rubalja.

judo kimono Atemi
Prednosti:
 • u prisutnosti obrasca za djecu i adolescente (za visinu od 100-120 cm);
 • dodatno jačanje rukava, prsa jakne i ramena;
 • dvostruki šavovi;
 • velike čvrstoće niti;
 • gustoća od 700 g / m².
Mane:
 • skupljanje za 5% uz stalno pranje.

Zeleno brdo

Judogi iz tvrtke koja već dugi niz godina proizvodi sportsku odjeću za bavljenje raznim vrstama borilačkih vještina (judo, karate, ju-jitsu). Unisex kimono iz Green Hilla izrađen je od 100% prirodnog pamuka, tkanina je reljefna, gusta (750 g / m²). Proizvodi su dostupni u bijeloj i plavoj boji. Raspon veličina proizvoda počinje od 122 cm i završava 170 cm. Dostupni su i modeli za profesionalnu uporabu, koji imaju posebnu oznaku "Odobreno od strane IJF-a". Pored toga, postoji i linija opreme za djecu i tinejdžere ("Početnici" i "Junior"). Proizvodi su certificirani od strane Međunarodne judo federacije, što omogućuje da se kimono koristi u sportovima bilo koje profesionalne razine, čak i na Olimpijskim igrama. Prosječni trošak je 1.990 rubalja.

judo kimono Green Hill
Prednosti:
 • jaka tkanina;
 • lakoća nošenja;
 • prikladno za bilo koju visinu;
 • pristupačan trošak;
 • ekološki prihvatljiv prirodni materijal;
 • visoka gustoća;
 • postoje modeli za djecu.
Mane:
 • brzo se zaprlja zbog reljefne površine;
 • skupljanje nakon redovitog pranja.

Najbolji kimoni srednjeg cjenovnog segmenta

Firuz

Muški model jednostavnog tipa za upotrebu u sportskim treninzima u judu. Proizvod je izrađen od prirodne pamučne tkanine gustoće 650 g / m². Istodobno, na koljenima hlača nalaze se dodatni umetci čija je gustoća 350 g / m². Šavovi judogija opremljeni su trakom koja ojačava odijelo iznutra, tako da se šavovi dugo drže sigurno, ne razilaze se ni tijekom aktivnih sparinga, intenzivnih pokreta, bacanja i hvatanja.

Katalog tvrtke ima dvije boje - bijelu i plavu. Obje su opcije prikladne za samostalni trening i vježbanje tehnika na lutki, kao i za borbu s protivnikom. Što se tiče veličina, raspon počinje od 100 cm (dječji i tinejdžerski proizvodi), a završava proizvodima visine 200 cm. Prosječni trošak iznosi 3.320 rubalja.

Firuz džudo kimono
Prednosti:
 • atraktivan trošak;
 • širok raspon dostupnih veličina;
 • prirodni pamuk;
 • velika gustoća materijala.
Mane:
 • u katalogu tvrtke malo je proizvoda namijenjenih međunarodnim natjecanjima.

Mizuno

Proizvodi popularne japanske marke sportske odjeće proizvode se u klasičnom bijelom ili plavom dizajnu. Osim kimona, Mizuno proizvodi remene za judaše: korisnici imaju remene u šest boja, što odgovara šest razina profesionalne obuke. U katalogu tvrtke možete pronaći judogije za svakodnevne treninge i profesionalni sparing. Modeli za međunarodna natjecanja nose IJF logotip, a logotip proizvođača nalazi se na ramenu jakne.

Džudogi iz Mizuna ugodni su i ugodni za duge treninge i natjecanja. Materijal proizvoda je 70% prirodni pamuk i 30% poliester - ova kombinacija pruža visoku čvrstoću oblika i nema skupljanja tijekom redovnog pranja. Tkanina je ugodna za tijelo, izdržljiva, a uz pažljivo rukovanje i pravilnu njegu trajat će dugo. Gustoća materijala je 750 g / m². Judogi hlače imaju dodatno pojačanje u području koljena.

Šivanje odora za djecu, adolescente, kao i za sportaše početnike, odvija se u Kini i Pakistanu. Sportska oprema za profesionalne judaše za odrasle proizvodi se u Japanu. Prosječni trošak je - 3.500 rubalja.

džudo kimono Mizuno
Prednosti:
 • postojana boja, ne blijedi i ne blijedi;
 • dobro pristaje, taman;
 • širok raspon veličina (od 150 do 200 cm);
 • atraktivan trošak.
Mane:
 • nije pronađeno.

Daedo

Profesionalna džudo uniforma izrađena u potpunosti od prirodnog pamuka. Oprema je izrađena u skladu sa suvremenim zahtjevima i standardima, zahvaljujući čemu je dobila odobrenje Međunarodne judo federacije. Da bi se spriječilo skupljanje kalupa, tkanina je termički obrađena. Materijal je izrađen od snažnih isprepletenih niti (tkanje "Sashiko"), dodatno je pojačanje u području ramena, prsa i pazuha. Gustoća tkanine je 720 grama, ima reljef i grubu teksturu, što protivniku ne dopušta stisak. Rukavi i ovratnik jakne također su ojačani - prošiveni pamučnom trakom čija je širina 2,5 cm. Hlače su ojačane posebnim umetcima od tkanine u području koljena. Što se tiče veličina, katalozi uključuju modele kimona za visinu od 150 do 200 cm. Prosječni trošak iznosi 3.990 rubalja.

Judo kimono Daedo
Prednosti:
 • 100% pamuk pruža dobru ventilaciju, vlaga se ne zadržava;
 • ojačane vrpce u ovratniku i rukavima;
 • izdržljivi umetci od tkanine na hlačama;
 • tkanje niti koristeći posebno izdržljivu tehnologiju "Sashiko".
Mane:
 • skupljanje nakon pranja može biti od 3 do 5 cm.

Kango

Tvrtka proizvodi kimono za djecu i odrasle od valovitog pamuka, gustoće od 350 do 750 grama. Raspon veličina uključuje proizvode visine od 110 do 200 cm, dok su judogi modeli za djecu opremljeni remenom. Što se tiče boje, proizvodi su izrađeni u klasičnom bijelo-plavom dizajnu, s brendiranim logotipovima na prsima i lijevoj strani hlača. Područje ramena jakne, kao i rukavica rukava, ojačani su posebnim šavovima, tako da se oprema ne boji naglih pokreta sportaša, hvatanja protivnika i bacanja. Preporuča se pranje proizvoda na temperaturi koja ne prelazi 40 stupnjeva. Prosječni trošak je 4.000 rubalja.

kimono za džudo Kango
Prednosti:
 • prirodni pamuk ugodan je tijelu i dobro upija vlagu;
 • usklađenost u punoj veličini;
 • set za dječja odijela uključuje pojas;
 • široka paleta proizvoda za bilo koju visinu;
 • visokokvalitetni materijal;
 • pouzdani, izdržljivi šavovi.
Mane:
 • nije pronađeno.

Outshok

Osnovni model za sportaša početnika. Razlikuje se u lakoći, čvrstoći, gustoći materijala - 440 g / m². Dostupno u plavoj i bijeloj boji, izrađeno od 100% pamuka. Tkanina pruža fleksibilnost opremi, ne ometa pokrete judaša, dok je kimono otporan na istezanje - oblik ima pojačanja u području posebno intenzivnog udara. Raspon veličina uključuje proizvode od 160 cm do 200 cm, ali preporuča se prilikom kupnje odabrati veći proizvod jer će se nakon pranja smanjiti. Judogi treba prati u režimu nježnog pranja, ne više od 600 o / min, a prvo pranje najbolje je obaviti u hladnoj vodi. Prosječni trošak je 4.000 rubalja.

kimono za judo Outshok
Prednosti:
 • osnovni model;
 • ugodna tkanina;
 • prirodnost i ekološka prihvatljivost;
 • pogodno za početnike;
 • raznolikost veličina;
 • atraktivan trošak.
Mane:
 • nije pronađeno.

Adidas

Sportska oprema njemačke marke, dizajnirana za džudo i izrađena u nekoliko boja - bijela, plava, crna, a također u kombinaciji. Ovaj je oblik pogodan za redovite svakodnevne treninge, kao i za profesionalna natjecanja. Raspon veličina uključuje sve moguće i popularne veličine, od proizvoda namijenjenih djeci i adolescentima (visina od 130 cm) do odraslih korisnika visine do 2 m. Gustoća proizvoda također se razlikuje u varijabilnosti - u katalozima tvrtke možete pronaći modele kimona gustoće od 350, 500 , 630, 700 i 930 g / m².

Svi proizvodi izrađeni su od prirodnog materijala (pamuk), bez dodavanja sintetičkih vlakana. Modeli s logom Međunarodne judo federacije u potpunosti odgovaraju modernim svjetskim standardima i posjeduju IJF certifikat. Proizvodi tvrtke Adidas vrlo su poznati i traže se, oprema se prodaje u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini. Prosječni trošak ruha iznosi 4.500 rubalja.

adidas džudo kimono
Prednosti:
 • lagano i udobno odijelo;
 • velika gustoća tkanine;
 • hrapavost materijala otežava protivniku hvatanje;
 • savršena kombinacija cijena / kvaliteta;
 • skupljanje nakon čestih pranja;
 • proizvodi su certificirani IJF;
 • atraktivan trošak.
Mane:
 • nije pronađeno

Najbolji premium kimoni

4 HIKU

Univerzalni model profesionalne sportske odjeće za upotrebu na natjecanjima i treninzima. Judogi je proizveden u skladu sa standardima Međunarodne judo federacije. Kimono 4 HIKU odlikuje se trajnošću, visokokvalitetnim krojenjem, visokom trajnošću materijala. U proizvodnji kalupa koristi se tkanina "Shashiko" čija je gustoća 750 g / m². Ovaj materijal sadrži sintetiku (30%), zbog čega se povećava otpornost na habanje proizvoda i, sukladno tome, produžava mu se vijek trajanja. Ovratnik jakne četverošivan je prema judo standardima, ramena, prsa i koljena odijela su dodatno ojačani. Set uključuje ruksak za odlaganje i nošenje uniforme.Što se tiče veličina, svi su modeli dizajnirani za odrasle visine 150 cm, ne postoje mogućnosti odjeće za djecu. Prosječni trošak je 7.500 rubalja.

džudo kimono 4 HIKU
Prednosti:
 • kvalitetna tkanina;
 • visoka razina čvrstoće;
 • dug životni vijek;
 • uključen udoban ruksak;
 • poštivanje zahtjeva IJF-a;
 • vrijednost za novac.
Mane:
 • nema dječjih veličina.

KUSAKURA

Popularni model kimona poznatog japanskog proizvođača. Savršeno za održavanje velikih međunarodnih natjecanja, u potpunosti udovoljavajući suvremenim zahtjevima i IJF standardima. Oblik KUSAKURA pouzdan je, čvrst, ima visokokvalitetno krojenje i izdržljiv je. Materijal je 70% pamuk i 30% poliester, gustoće tkanine 750 g / m². Odjeća je dostupna u dvije boje, plavoj i bijeloj. Raspon veličina započinje na 153 cm, a završava na 192 cm, pa su KUSAKURA judogi namijenjeni tinejdžerima i odraslim sportašima. Prosječni trošak je 22.500 rubalja.

džudo kimono KUSAKURA
Prednosti:
 • materijal prilagođen tijelu;
 • minimum sintetike u sastavu;
 • snažne i pouzdane šavove.
Mane:
 • u liniji veličina nema dječjih mogućnosti;
 • visoka cijena.

Kako odabrati pravi kimono

Judo oprema mora biti u skladu s tradicijom borilačkih vještina, udovoljavati određenim zahtjevima i standardima Međunarodne judo federacije. Ako odora ne udovoljava kanonima priznatim u judu, sportašu neće biti dopušteno da se natječe ili bude diskvalificiran, jer čak i male razlike u veličini jakne ili hlača mogu protivniku donijeti neku prednost. Iz tog razloga, odabiru oblika treba pristupiti s posebnom pažnjom i temeljitošću, jer je ovdje važan svaki detalj.

Kada isprobavate odabranu odjeću, obratite pažnju na to kako sjede dijelovi odjeće:

 • ovratnik treba biti dobro obrađen kako ne bi ozlijedio kožu vrata tijekom treninga, ne trljao ili stvarao nelagodu;
 • donji dio jakne (uvagi) trebao bi dopirati do zapešća ruku dolje uz tijelo;
 • lijeva strana jakne omotana je s desne točno 20 cm (mjereno na dnu škrinje);
 • duljina rukava je plus ili minus 5 cm od zgloba;
 • duljina hlača je plus ili minus 5 cm od potkoljenice, a širina hlača je poželjna s marginom od 10-15 cm;
 • pojas bi trebao biti takve duljine da se može dva puta omotati oko struka i vezati, ostavljajući slobodne krajeve duge 20 do 30 cm.

Boja. Tradicionalna boja judo kimona je bijela, ali praktična plava preporučuje se za normalno svakodnevno natjecanje. Za sudjelovanje na turniru potrebna je oprema u dvije boje.

Veličina. Najbolje je kupiti odoru s malom maržom, ali ovdje je glavno ne pretjerivati, jer je protivniku lakše uhvatiti se za široke rukave ili hlače. Glavni čimbenik ostaje udobnost - oprema ne bi trebala ozlijediti kožu ili ograničiti kretanje. Ako je proizvod izrađen od čistog pamuka, imajte na umu da će se tijekom pranja smanjiti s 3 na 10 cm.

Materijal. Tradicionalni kimono za džudo izrađen je od prirodnog pamuka, dopuštena je i prisutnost sintetičkih vlakana (od 25% do 40%). Čisti pamuk je prozračan, upija vlagu, ali se puno bora. Pamučna / poliesterska tkanina ne troši se tako brzo i elastičnija je.

Dvije su vrste tkanina za judoge:

 • s jednim tkanjem niti - dobro se provjetrava, ali tijekom pranja može dati primjetno skupljanje, a također se brzo troši;
 • s dvostrukim tkanjem - razlikuje se u gustoći, dobro zadržava izvorni oblik, ali je manje prozračan.

Gustoća. Mjeri se u gramima po kvadratnom metru. Gustoća jakne obično je veća od one u hlača, jer što je veća ta brojka, protivniku je teže uhvatiti se za tkaninu. Međutim, krutost materijala izravno utječe na težinu oblika, što može uzrokovati neugodnosti: teško odijelo može izazvati smanjenje brzine kretanja, smanjenje spretnosti, reakcije i brzu pojavu umora.Judo treneri preporučuju poštivanje sljedećih parametara:

Dopuštena gustoća materijala dječjeg odijela trebala bi biti od 250 do 350 g / m²;

 • Judogi za tinejdžere - od 500 do 700 g / m²;
 • Za odrasle judaše - od 750 do 1000 g / m².

Pri odabiru dječje odjeće možete se pridržavati istih pravila kao i pri odabiru opreme za odraslog sportaša. Jedina značajna razlika je u veličini: djeca brzo rastu i trebaju često mijenjati oblik, provjeriti odgovaraju li duljina jakne i hlača visini mladog sportaša.

Važno je ne samo odabrati judoge po veličini, kvaliteti krojenja i gustoći materijala, već i pravilno se brinuti za svoju opremu. Nakon svakog treninga morate oprati kimono i ni u kojem slučaju ne nositi neurednu uniformu - ovaj izgled znak je krajnjeg nepoštovanja neprijatelja.

Računala

Sport

ljepota