Sadržaj

 1. Najbolji karaoke mikrofoni

Ocjena najboljih karaoke mikrofona za 2020. godinu

Ocjena najboljih karaoke mikrofona za 2020. godinu

Vokalna umjetnost smatra se jednom od drevnih umjetnosti. Vježba se na različitim razinama, od pjevanja u kupaonici do profesionalne scenske pozornice. Postoji i analog - karaoke.

Također se dijeli na običnu amatersku i profesionalnu razinu. Diljem svijeta postoje čak i natjecanja u ovoj vrsti vokalne umjetnosti. Da bi karaoke bile kvalitetne i ugodne, potrebna vam je visokokvalitetna oprema. Ako se funkcija zvučnika ili monitora može dodijeliti bilo čemu, onda je poželjno izvođenje vokalnih skladbi putem visokokvalitetnog mikrofona.

Najbolji karaoke mikrofoni

Na tržištu postoji mnogo karaoke mikrofona. Imaju različitu cijenu, kvalitetu i funkcionalnost.

Ovaj TOP navodi samo najbolje modele za karaoke u različitim rješenjima: i dostupni "za večer" i radio sustavi na profesionalnoj razini. Iz tog razloga svaka osoba ima priliku pronaći prihvatljivo rješenje, uzimajući u obzir zahtjeve i financijske mogućnosti.

Ocjena je stvorena na temelju velikog broja karakteristika: parametara, cijene, funkcionalnosti svakog mikrofona, povratnih informacija od stručnjaka, kupaca i testova. Uz to, karaoke modeli moraju uzeti u obzir koliko su pouzdani, jer se u usporedbi s mikrofonima koji su pričvršćeni na postolje drže u rukama.

10. mjesto: BRANITELJ MIC-155

Što je bolje od jednog mikrofona? - 2 u jednom setu! Tvrtka Defender razmišljala je o tome. Napravila je sustav koji se sastojao od dva mikrofona kako bi korisnici mogli zajedno izvoditi glazbene skladbe.

Ključna prednost je ta što su mikrofoni doslovno stvoreni jedni za druge, pa će se međusobno podudarati dok pjevate bez prekida u signalu. To su modeli dinamičkog tipa, tako da im nije potrebno pomoćno napajanje da bi funkcionirali u usporedbi s uređajima tipa kondenzatora. Prema recenzijama, zvuk nije toliko čist u usporedbi sa skupljim modelima.

Treba napomenuti da za ovaj novac komplet dolazi s 2 uređaja s sasvim prihvatljivim karakteristikama. Frekvencijski spektar s kojim mikrofoni rade varira između 100-13 000 Hz. U početku se može činiti da to nije dovoljno u usporedbi s modelima za profesionalce, ali za izvedbu vokalnih skladbi to nije ključna značajka.

Ove su vrijednosti više nego dovoljne za izvođenje vaše omiljene pjesme kod kuće ili u posebnoj ustanovi. Mikrofoni su bežično povezani, funkcioniraju na udaljenosti ne većoj od 30 m od uređaja na koji su povezani. Unutar izvora napajanja nalaze se baterije "Krona".Komplet će biti izvrsna kupnja za one koji ne žele preplatiti i ne žele pjevati sami. Stručnjaci preporučuju profesionalcima da prouče druge modele iz ove ocjene.

Prosječna cijena je 1.500 rubalja.

NDEFENDER MIC-155
Prednosti:
 • Paket dolazi s 2 modela, što omogućuje pjevanje zajedno s prijateljima i dodavanje zabave na zabavama;
 • Sklop krugova dinamičnog tipa omogućuje upotrebu mikrofona na sceni;
 • Bežična veza podržava stabilnu vezu na udaljenosti ne većoj od 30 m, što dodaje dodatnu pogodnost tijekom uporabe;
 • Svesmjerna osjetljivost na zvuk omogućuje vam upotrebu uređaja s prijateljima za izvođenje kvarteta;
 • Da bi se uređaji povezali s opremom koja pojačava zvuk, postoje priključci od 6,3 i 3,5 mm koji osiguravaju podršku većini trenutnih zvučnika i miksera.
Mane:
 • Glomazna kutija koja sadrži antene.

9. mjesto: PHILIPS SBC MD150

To je europski model tipa žice. Trik mu je u tome što je usko fokusiran. Philips ga je namjerno stvorio za karaoke. Tvrtka čak ima cijelu liniju karaoke uređaja. Ovaj se model smatra uspješnim u smislu vrijednosti za novac, jer nije svakom korisniku potreban uređaj profesionalnog tipa s nevjerojatno čistim zvukom.

Mikrofon široke usmjerenosti, što znači da mu nisu potrebna pomoćna podešavanja kako bi se poboljšao zvuk. Na koju god mu stranu prišli, on će sve uhvatiti podjednako. Jedini nedostaci su što je riječ o monofonskom modelu, drugim riječima, mikrofon funkcionira isključivo u jednom zvučnom toku, ali ako uzmemo u obzir da je stvoren za karaoke, a ne za glasovno snimanje, to i nije takav nedostatak.

Uređaj je izrađen od plastičnih materijala, što ga čini laganim i ugodnim kad se stavi u ruku. Na kućištu je prekidač. Model djeluje u frekvencijskom opsegu koji varira unutar 85-11 000 Hz. Inače, ovo je dinamični mikrofon, tako da mu nije potrebno pomoćno napajanje. Da bi mogao funkcionirati, potrebno ga je povezati samo putem 3,5 mm priključka.

Paket dolazi s adapterom od 6,3 mm, tako da neće biti poteškoća u radu s različitim uređajima za reprodukciju zvuka.

Prosječna cijena je 1400 rubalja.

mikrofon PHILIPS SBC MD150
Prednosti:
 • Nijemo;
 • Čisti zvuk;
 • Dostupnost;
 • Izgraditi pouzdanost;
 • Ne trebaju pomoćna podešavanja;
 • Dugotrajno.
Mane:
 • Kad je povezan s prijenosnim računalom, zvuk ponekad kasni;
 • Slabi pokazatelji osjetljivosti.

8. mjesto: BRANITELJ MIC-142

Najbolji u usporedbi s ožičenim ili bežičnim modelom je mikrofon 2 u 1. Glavna stvar zbog koje svi ne vole bežične mikrofone je trošak. Da biste dobili visokokvalitetni uređaj, morat ćete puno izdvojiti, a za isti trošak žičano rješenje može proizvesti bolji zvuk. Ovaj će model biti dobra kupnja za one koji tek započinju svoje prve korake prema profesionalnoj sceni.

Imaju priliku lako se koristiti i žičnom metodom i putem radio kanala. Stoga nema problema kako bismo u budućnosti shvatili što je bliže mladom talentu. Model će biti izvrsna opcija za ljude kojima je potreban mikrofon "za večer", ali nema želje kupiti nešto skupo. Trajnost je najmanje 3 godine s obzirom na to kako je koristiti. Ako vjerujete recenzijama kupaca, oni pozitivno pišu o uređaju: jasan je u kontroli, ugodno se osjeća u ruci, ne kvari glasovne podatke i prikladan je za one koji nikada prije nisu pjevali.

Učestalost modela oscilira u rasponu od 100-13 000 Hz. Napajanje za bežičnu upotrebu je AAx1.Ako se koristi kroz kabel, njegova je duljina 3 m. Model će vam pružiti priliku da se zabavite uz svoje omiljene pjesme, a istodobno ne "pogađa" proračun.

Prosječna cijena je 700 rubalja.

BRANITELJ MIC-142
Prednosti:
 • Kapsula uređaja zaštićena je mlaznicom posebne namjene čija rebrasta struktura jamči pomoćnu čvrstoću mikrofona, kao i otpornost na udarce i padove;
 • Višesmjerna dijafragma omogućuje izvođenje vokalnih skladbi s prijateljem ili nekolicinom ljudi;
 • Činjenica da je model dinamičan čini ga najboljim za korištenje na zabavama;
 • Upute za uporabu su na ruskom jeziku, zbog čega vjerojatno neće doći do problema tijekom uporabe;
 • Paket uključuje adapter koji vam omogućuje spajanje 6,3 mm utikača na 3,5 mm utičnicu, što omogućuje spajanje mikrofona na računalo.
Mane:
 • Nije otkriven.

7. mjesto: VIVANCO DM50

Često se dogodi da korisnici nemaju povjerenja u bežičnu vrstu komunikacije, jer rješenje na kabelu nepromjenjivo funkcionira, a bežični uređaj ima ili razinu signala ili je emitiranje loše. S tim u vezi, kako se ne biste svaki put mučili mislima, bolje je dati prednost modelu žičanog tipa. Predmetni mikrofon kombinira primjerenu cijenu, njemačku kvalitetu i jednostavnost upotrebe.

Duljina kabela je 5 m, pa je stoga moguće kretanje po sobi bez većih poteškoća. Treba napomenuti da je uređaj proizveden na uobičajeni način, bez dodavanja posebnih značajki. Tijelo je izrađeno od metala i legure cinka, pa ga, bez oklijevanja, možete davati djeci tako da pjevaju pjesme bez straha da će ga slomiti.

Spektar radne frekvencije varira između 50-14 000 Hz. Za model po ovom trošku ovo je gotovo idealno. Kupci u recenzijama pišu da je kvaliteta bolja u odnosu na cijenu. Uz to, ovaj model ne treba pomoćni softver ili upravljačke programe i vrlo ga je jednostavno povezati - samo trebate pronaći odgovarajući softver za izvođenje vokalnih skladbi.

Prosječna cijena je 1.500 rubalja.

mikrofon VIVANCO DM50
Prednosti:
 • Kabel je prilično velik - s uređajem je moguće bez većih poteškoća hodati po sobi bez straha da će zvuk nestati;
 • Zvuk tijekom snimanja izlazi prilično glatko, bez izobličenja;
 • Mali detalji su na audiciji;
 • Trup je pažljivo i dobro izrađen.
Mane:
 • Teška (gotovo 0,4 kg).

6. mjesto: SENNHEISER XSW 35-A

S vremena na vrijeme trebate sve i jednom, i zato, kako ne biste dugo razmišljali i ne birali, postoji mogućnost kupnje ovog radio sustava jednom i dugi niz godina. Ovo je bežični mikrofonski sustav koji sadrži gotovo sve u kompletu. Središte uređaja je radio prijamnik - na njega je sve povezano, odmah je moguće izvršiti pomoćna podešavanja, ali prije svega, korisnicima treba mikrofon. Treba napomenuti da je najbolji kada je u pitanju postava Sennheiser Evolution.

Asortiman je popularan zbog svoje kvalitete i savršenog čistog zvuka. Težina uređaja je mala i iznosi samo 245 g.

Kupci u recenzijama primjećuju da je uređaj lakše razumjeti nego telefon. Mikrofon se ugodno osjeća u ruci, ne klizi i ne lijepi se. Djeluje u frekvencijskom rasponu koji se kreće od 50-16.000 Hz. Ovo je model kondenzatora tvrtke Sennheiser, pa ima bolju osjetljivost u usporedbi s uobičajenim mikrofonima.

Prosječna cijena je 22 350 rubalja.

SENNHEISER XSW 35-A
Prednosti:
 • Moderan;
 • Izgraditi pouzdanost;
 • Izvrsni signal;
 • Zvuk na profesionalnoj razini;
 • Informacijski bogat LCD zaslon;
 • Zaslon i pokazivač nalaze se na tijelu mikrofona;
 • Mnogo frekvencija za podešavanje;
 • Antene možete odmaknuti od radija.
Mane:
 • Tijelo je izrađeno od plastičnih materijala;
 • Malo je teško razumjeti uređaj za otvaranje ploče za promjenu baterija.

5. mjesto: SHURE KSM9HS

S ovim mikrofonom možete raditi gotovo sve, a on će i dalje raditi. Nema mjesta na kojima se to ne može primijeniti. Uređaj će biti izvrstan izbor kako za profesionalne tako i za amaterske karaoke, kao i za izvođenje vokalnih skladbi na otvorenom ili u sobi.

Ovo je profesionalni model dizajniran za vokal. Tražen je među ljubiteljima karaoka iz različitih razloga. Uz to, postoji dugoročno jamstvo američke tvrtke. Ovo je model tipa kondenzatora koji pruža zvuk čist i tih. Stručnjaci uređaj savjetuju iskusnim pjevačima koji su navikli koristiti slične uređaje. Mikrofon karakterizira povećana osjetljivost zbog hiperkardioidne usmjerenosti.

Postoji širok raspon ponovljivih frekvencija, koji se kreće između 50-20 000 Hz. Recenzije često pišu da je gotovo nemoguće "ubiti" ovaj model: nekima je pao, drugi su ga pogodili (naravno, slučajno), ali i dalje savršeno funkcionira.

Prosječna cijena je 42 550 rubalja.

SHURE KSM9HS
Prednosti:
 • Model ima široku funkcionalnost u pogledu reguliranja smjera prijema zvuka, što omogućuje lako pronalaženje odgovarajućeg načina uporabe;
 • Hiperkardioidna dijafragma jamči konačno poboljšanje zvuka i ne dopušta prolazak stranih zvukova;
 • Polukardioidna dijafragma omogućuje dobivanje jasnog, prirodnog zvuka i dodatno ujednačava učinak blizine;
 • Integrirani amortizer otpornog na udarce štiti model od buke koja se može pojaviti kada mikrofon držite u ruci;
 • Model je opremljen diskretnim pretpojačalom tipa "A" bez transformatora, koji pruža vrlo kvalitetnu čistoću zvuka i odsutnost buke.
Mane:
 • Nije otkriven.

4. mjesto: AUDIO-TECHNICA ATM710

Mikrofon japanske tvrtke koji je popularan ne samo zbog vlastitih slušalica, već i zbog drugih audio uređaja. Ključni nedostatak svih mikrofona je jedno - puno vanjske buke. Kod uređaja za karaoke problem je iskrivljenje ruke koja drži uređaj. Razmatrani model jedno je od najboljih rješenja koje pruža zaštitu od buke izvana. Uz ovaj uređaj iz zvučnika će dolaziti zvuk izuzetno visoke kvalitete.

Model tipa kondenzatora, u čijim recenzijama korisnici ističu dobru osjetljivost, što je važno kod izvođenja vokalnih dionica. Mikrofon radi u frekvencijskom spektru koji se kreće od 40 do 20 000 Hz. Ključni cilj mikrofona je emitiranje zvuka tako da on ide glatko i što je moguće prirodnije. Provedba ovog zadatka započinje s njegovog uređaja. Dizajn je anti-šok, koji sprječava pojavu pretjerane mehaničke buke.

Prosječna cijena je 12.950 rubalja.

AUDIO-TEHNIKA ATM710
Prednosti:
 • Integrirani filtar može lako smanjiti niske frekvencije (manje od 80 Hz), što omogućuje uklanjanje učinka blizine i buke koja dolazi od funkcionalne opreme (ventilatora, grijača itd.);
 • Prekidač posebne namjene omogućuje smanjenje izlaznog signala za 10 dB bez promjene frekvencijskih parametara, što može značajno povećati spektar zvuka;
 • Mreža na više razina jamči zaštitu od ispuhivanja, bez smanjenja parametara uređaja;
 • Utor XLRM pozlaćen je za dugotrajnu upotrebu i štiti kontakte od oksidacije;
 • Kvalitetna zaštita od udara smanjuje razinu vanjske buke tijekom uporabe.
Mane:
 • Nije otkriven.

3. mjesto: GMINI GM-BTKP-03S

Kvalitetan model iz Kine koji će vam omogućiti da uživate u pjevanju bilo gdje, bilo gdje i bilo kada. Može funkcionirati i kroz glazbeni centar i putem pametnog telefona. Mikrofon je povezan putem Bluetootha, tako da možete lako instalirati karaoke softver i izvoditi vokal bilo gdje i bilo kada. U tu svrhu model je opremljen s 2 zvučnika, koji su i sami sposobni za reprodukciju pjesama.

Model je bežičnog tipa i ima bateriju kapaciteta 2.600 mAh. Punjenje baterije putem USB-a. Model je tipa kondenzatora i stoga prilično precizno snima sve zvukove, glavno je ne približavati ga previše, jer to može dovesti do iskrivljenja.

Izgleda poput modela s kardioidnim smjerom, što ga čini što osjetljivijim u odnosu na vokal. Zvuk je čist i potpuno ravan. Što se tiče kvalitete u ovom cjenovnom segmentu, ovo je jedan od najboljih mikrofona za karaoke. Model će biti izvrsna kupnja za korisnike koji vole sustavno organizirati zabave kod kuće ili pjevati s obitelji.

Stručnjaci ne preporučuju razmatranje ovog modela za profesionalnu upotrebu.

Prosječna cijena je 1.600 rubalja.

GMINI GM-BTKP-03S
Prednosti:
 • Kvaliteta;
 • Lakoća;
 • Dobar vijek trajanja baterije.
Mane:
 • Nije otkriven.

2. mjesto: SHURE BETA 87A

Upravo je to model koji se brine za zvuk vokala i prije trenutka kada ovaj udari zvučnik. Stručnjaci smatraju da je model najbolji među ostalim sličnim uređajima. S vokalnim podacima može raditi ono što drugi mikrofoni ne mogu.

Od ovog uređaja možete očekivati ​​gotovo savršeno zvučanje glasa, gdje će dodati malu količinu topline. Uz to, ne osjeća se kao da je vokal komprimiran. Ekstremni detalji čine ih pjevačima početnicima ne sasvim ugodnima, ali već iskusni izvođači u vlastitim kritikama pišu kako su ugodno iznenađeni potpuno detaljnim prijenosom vlastitih vokala.

Uz to, kupci kažu da gotovo uopće nema zapreka. Ovaj mikrofon opremljen je pomoćnom zaštitom od vanjske buke. Uz to, model je opremljen ugrađenim pop filterom koji uklanja disanje i ostale buke iz zvuka. Model je u stanju nadopuniti i ispraviti niske frekvencije, što pomaže u slučaju kada se učinak blizine primjenjuje tijekom izvođenja vokalnih skladbi. Model je zaštićen od mehaničkih naprezanja rešetkom od čeličnih materijala.

Prosječna cijena je 26 550 rubalja.

SHURE BETA 87A
Prednosti:
 • Dijafragma modela nalazi se ispod sferne mlaznice koja je izrađena od čelične žice koja pruža visokokvalitetnu zaštitu od mehaničkih naprezanja;
 • Namjenski filtri mogu jamčiti zaštitu od vjetra, disanja ili vibracija za najčišći mogući zvuk;
 • Raspon reproducibilnih frekvencija oscilira unutar 50-20 000 Hz, što omogućuje uočavanje bilo kakvih zvučnih transformacija tijekom snimanja;
 • Posebni umetak jamči zaštitu kapsule od prodiranja vlage;
 • Mikrofon dolazi u vlasničkoj torbici koja nošenje uređaja čini izuzetno udobnim i sposobnim zaštititi opremu od udaraca i padova.
Mane:
 • Mala žica.

1. mjesto: AUDIO-TECHNICA MB4K

Ovaj je mikrofon najbolje rješenje kada su u pitanju troškovi i profesionalni zvuk uređaja. Zaista se može nazvati najboljim u ovom segmentu. Ovo je model širokog profila koji se može koristiti za karaoke izvedbe, za snimanje vokala ili kao uređaj za računalo. Model bežičnog tipa.

Sa 100% napunjenosti baterije, radit će približno 1.200 sati. Model djeluje u frekvencijskom spektru u rasponu od 80 do 20 000 kHz. Držač je blago mat za maksimalnu udobnost mikrofona.

Ne klizi, a poseban kardan omogućuje smanjenje buke izravno s ruke. Model je po svojoj prirodi kondenzator koji zvuk čini što jasnijim i glatkijim. Sama tvrtka popularna je zbog vlastite ovisnosti o pomoćnom suzbijanju buke, koju je implementirala instaliranjem MB4k ovdje.

Prosječna cijena je 7 750 rubalja.

AUDIO-TEHNIKA MB4K
Prednosti:
 • Smjer kardioidnog tipa jamči uklanjanje stranih zvukova, što osigurava odsutnost buke i izobličenja tijekom rada;
 • Fantomsko napajanje omogućuje povezivanje mikrofona sa svim popularnim mješalicama;
 • Mogućnost rada iz obične AA / UM3 baterije jamči rad uređaja čak i kada u blizini nema fantomskog izvora napajanja;
 • Kućište je izrađeno od metalnih materijala i ima dobru pouzdanost u usporedbi s plastičnim uređajima, što osigurava dugotrajnu i stabilnu uporabu;
 • Korištenje posebnog kardanskog okvira omogućuje minimaliziranje mehaničkih buka tijekom rada mikrofona.
Mane:
 • Nije otkriven.

U zaključku valja napomenuti da je karaoke mikrofon neophodan svakoj osobi koja voli izvoditi vokalne skladbe. Stručnjaci priliku za kupnju modela od popularnih i pouzdanih tvrtki nazivaju ključnom preporukom tijekom kupnje. Kupnjom mikrofona poznate marke lakše je zaštititi se od nekvalitetnih uređaja i pronaći zaista kvalitetne proizvode za sebe.

Računala

Sport

ljepota