Sadržaj

 1. Kriteriji odabira za NPF
 2. Ocjena najboljeg NPF-a za građane Ruske Federacije u smislu pouzdanosti
 3. Ocjena najboljeg NPF-a za građane Ruske Federacije po profitabilnosti
 4. Zaključak

Ocjena najboljih privatnih mirovinskih fondova za 2020. godinu

Ocjena najboljih privatnih mirovinskih fondova za 2020. godinu
 • Objavio: Usluge
 • Broj pregleda: 2077
 • Vrijeme čitanja: 12 min.

Za mnoge radne ljude kratica NPF uopće ne znači ništa. Međutim, upravo bi oni trebali razmišljati o tome od čega će živjeti kad napune dob za umirovljenje. Sustav izračuna mirovina koji se oblikovao u sovjetsko vrijeme danas ne funkcionira, a to je prije svega zbog omjera broja umirovljenika i radnika.

Prema statistikama, 1970-ih je po umirovljeniku bilo oko 2,5 radnika, zahvaljujući čemu je mogao primati pristojnu mirovinu koja mu je omogućavala život i kupnju svega što je trebalo.

U suvremenoj stvarnosti, zbog povećanja broja starijih osoba i smanjenja broja rođene djece, ovaj se omjer promijenio na gore - na jednog umirovljenika dolazi oko 1,12 radnika. U vezi sa sadašnjim trendom, taj će se omjer smanjivati, zbog čega se sve veći teret stavlja na radno sposobne ljude koji osiguravaju umirovljenike, a oni posljednji počinju trpjeti zbog nedostatka sredstava.

Kako bi riješila taj problem, država je provela mirovinsku reformu. Njegova je bit u činjenici da su sada zarade osobe podijeljene u dva dijela - distributivni i financirani. Prvi od njih proporcionalno je podijeljen među postojeće umirovljenike, a drugi ostaje u posjedu zaposlenika i bit će mu isplaćen po postizanju potrebne dobi. Kako bi se izbjegli inflatorni gubici, ta sredstva moraju biti u optjecaju.

Kako bi se osigurala sigurnost financiranog dijela, stvoreni su posebni nedržavni mirovinski fondovi (NPF) koji njime upravljaju. Taj se dio novca ne troši, već se štedi ulaganjem. Sustav je organiziran na takav način da osoba može samostalno odabrati kome će povjeriti kumulativni dio odbitka. Tvrtka koja upravlja tim dijelom ušteđevine naziva se obveznikom mirovinskog osiguranja.

Ako osoba ne poduzme bilo kakvu radnju u vezi s financiranim dijelom, ona se šalje na raspolaganje Ruskom mirovinskom fondu. Ova organizacija daje akumulirani depozit u Vnesheconombank. Prinos na takav depozit iznosi oko 7% godišnje. Nedržavni mirovinski fond daje prinos od oko 10% godišnje, što je povoljno u usporedbi s državnim fondom. Također je vrijedno napomenuti da državna institucija može ulagati novac samo uz sudjelovanje jedne tvrtke, dok nedržavna institucija nije ograničena bilo kojim brojem partnera. Štediša treba biti svjestan da je nemoguće pogriješiti prilikom odabira takve tvrtke zbog posebnosti njezina funkcioniranja, jer se svi pokoravaju zakonodavstvu u ovom području i podvrgavaju se godišnjim provjerama u Središnjoj banci. Svaka takva tvrtka bez odlaganja osigurava deponentu jamstvo sigurnosti sredstava.

U ovom ćemo članku doznati zašto su NPF-i potrebni, što su, na što treba paziti pri odabiru takve tvrtke, a sastavit ćemo i ocjenu najboljih institucija koje pružaju kvalitetne usluge za uštedu i povećanje uštede zaposlenih.

Kriteriji odabira za NPF

 1. Pouzdanost. To je jedan od najvažnijih parametara za procjenu mirovinskog fonda. Mirovinski sustav organiziran je tako da štiti novčane uloge - cjelokupan iznos ušteđevine osiguran je u cijelosti, zahvaljujući čemu osoba može biti sigurna da u starosti neće ostati bez novca. Postoje različite godišnje ocjene koje provode specijalizirane analitičke agencije. Kao rezultat usporedbe popisa parametara, svakoj je pozadini dodijeljena određena kategorija. Najviša ocjena takve institucije je AAA, što ukazuje na najbolju pouzdanost među svim konkurentima.
 2. Razdoblje rada. Što je dulje razdoblje djelovanja organizacije na polju mirovinskog osiguranja, to više iskustva ima, ima veliku bazu i sposobna se prilagoditi svim tržišnim uvjetima.
 3. Broj osiguranika. Ovaj pokazatelj govori koliko ljudi radi s ovom organizacijom. Ako tvrtka ima manje od milijun kupaca, ne preporučuje se da joj povjerite svoja sredstva.
 4. Profitabilnost. Ovaj pokazatelj ima sveobuhvatnu procjenu i sastavljen je na temelju nekoliko komponenata. Morate shvatiti da neke agencije za ocjenjivanje posebno odabiru pokazatelje na takav način da organizaciju koja im je potrebna dovedu na prvo mjesto. To je zbog činjenice da se parametar profitabilnosti ima nekoliko modifikacija - profitabilnost tijekom prošle godine, prosječna profitabilnost tijekom 10 godina, akumulirana profitabilnost i svi se izračunavaju na različite načine, a neki ovise i o razdoblju aktivnosti.
 5. Prateće usluge. Ovaj parametar nije toliko važan pri odabiru tvrtke, ali utječe na praktičnost korištenja njegovih usluga. Prema preporukama stručnjaka, potrebno je razjasniti ima li tvrtka službenu web stranicu, osobni račun za svakog korisnika, koliko brzo i efikasno radi tehnička podrška.
 6. Mjesto ureda. Najbolje je odabrati tvrtku koja ima podružnicu u vašem rodnom gradu, jer se neka pitanja mogu riješiti samo osobnim posjetom organizaciji.

Važna nijansa. Penzijski fond možete mijenjati najviše jednom godišnje. Međutim, ako tijekom razdoblja rada s tvrtkom nije prošlo 5 godina, gubite sav interes za ulaganje. Mnogi ne znaju ovu nijansu, uslijed čega gube značajne iznose novca koji bi mogli raditi i primati prihode. Da biste saznali koje je razdoblje vašeg rada s osiguravateljem, morate otići na web mjesto Državne službe u odjeljku "Obavijest o stanju osobnog računa u FIU-u". Kad primite dokument, saznat ćete koliku ušteđevinu imate i s kojom organizacijom imate ugovorni odnos. Ovdje možete saznati datum dogovora s fondom.

Ocjena najboljeg NPF-a za građane Ruske Federacije u smislu pouzdanosti

Treba odmah napomenuti da ne postoji jedinstvena i općepriznata ocjena pouzdanosti i isplativosti. Većina analitičkih agencija vodi se ocjenama koje je sastavila neovisna kreditna agencija nazvana Expert RA, prema Centralnoj banci i drugim poznatim izvorima. Svi akreditirani fondovi podijeljeni su u četiri vrste kategorija prema parametru "pouzdanost", od kojih je svakoj dodijeljena slovna oznaka. Dakle, institucije kojima je dodijeljena kategorija AAA imaju najbolju pouzdanost. U 2020. godini, prema agenciji Expert RA, u ovu je kategoriju dodijeljeno 5 tvrtki: JSC Gazfond mirovinska štednja, JSC VTB mirovinska štednja, JSC Gazfond, JSC Sberbank, JSC Evolution. Razmotrimo ih detaljnije.

Sberbank

Adresa: Moskva, ul. Šabolovka, 31 G, 4. ulaz, 3. kat.

Telefon: ☎ 8 800 555 00 41.

Radno vrijeme središnjeg ureda: ponedjeljak-četvrtak od 09:00 do 18:00, petak - od 09:00 do 16:45, subota, nedjelja - zatvoreno.

Službena web stranica na Internetu: https://npfsberbanka.ru.

Zaklada je osnovana 1995. godine i djeluje više od 25 godina. Tvrtka ima više od 10 milijuna štediša i zaslužila je povjerenje ne samo stanovništva, već i rejting agencija. Prema menadžmentu tvrtke, sva ulaganja ulažu se samo u visoko profitabilne projekte koji su se dokazali ne samo pouzdanima, već i profitabilnima. Strategiju ulaganja razvija i odobrava generalni odbor direktora. Osnovna načela ulaganja: transparentnost, odgovornost, poštenje.

Sve akcije povezane s mirovinskom štednjom stanovništva redovito se objavljuju na službenim web stranicama i nadzorna tijela ih godišnje pregledavaju u skladu s ruskim zakonom. Dioničar može provjeriti ove podatke jednom u tromjesečju, Upravni odbor - jednom mjesečno, Investicijski odbor - jednom tjedno, Društvo za upravljanje - svaki dan. Ovaj fond surađuje samo s onim organizacijama koje su uvrštene na popis najvećih u Rusiji. Ima tri glavna društva za upravljanje - Region EsM dd, društvo za upravljanje mirovinskim štednjama LLC, društvo za upravljanje sistemom kapitala LLC.

Nakon zaključenja ugovora, svaki klijent dobiva pristup osobnom računu, gdje može kontrolirati svoju ušteđevinu. Organizacija ima ergonomsku i razumljivu službenu web stranicu na kojoj možete izvršiti sve potrebne radnje u vezi s depozitima, kao i dobiti internetske konzultacije sa stručnjakom Fonda. Ovdje također možete naručiti internetsku izradu individualnog mirovinskog plana prema kojem klijent može samostalno ulagati u profitabilna ulaganja. Depozitni račun može se nadopuniti samostalno putem obrasca na web mjestu pomoću bankovne kartice. Ovdje također možete izvršiti transfer s FIU-a na Sberbank.

Prednosti:
 • prema klijentima, fond ima jedno od najprikladnijih sučelja za rad s javnošću;
 • postoji obvezno mirovinsko osiguranje;
 • postoje posebni programi za radne umirovljenike;
 • korporativni programi nude se za poslovanje;
 • u regijama postoje podružnice središnjeg ureda.
Mane:
 • nije najviši prinos.

NPF VTB "Mirovinska štednja" AD

Adresa: Moskva, ul. Vorontsovskaya, 43, zgrada 1.

Telefon: ☎ 8 (495) 668-61-11.

Radno vrijeme središnjeg ureda: ponedjeljak-četvrtak od 09:00 do 18:00, petak - od 09:00 do 16:45, subota, nedjelja - zatvoreno.

Službena web stranica na Internetu: https://vtbnpf.ru

Tvrtka je također dobro poznata u Rusiji, središnji ured nalazi se u Moskvi, u regijama postoji velik broj podružnica. Tvrtka ima službenu web stranicu na kojoj možete izračunati iznos nedržavne mirovine ovisno o spolu, dobi, mirovinskom razdoblju, broju i iznosu doprinosa. Prihode možete uštedjeti bez obzira na državne odbitke. To znači da štediša ima pravo primati uplate 5 godina prije službene dobne granice za umirovljenje.

Tvrtka ima jedinog dioničara - VTB, a također osigurava da se akumulirana sredstva ne mogu uključiti u stečajnu masu. Postoji mogućnost da račun napunite ne samo novcem, već i uz pomoć bonus bodova (program "Multi-bonus").

Proces stvaranja štednje u fondu sastoji se od nekoliko faza: nakon sklapanja sporazuma s deponentom otvara se poseban račun na koji se mogu položiti sredstva ovisno o financijskim mogućnostima određene osobe; Kao rezultat investicijskih aktivnosti fonda, svaki investitor na kraju godine ostvaruje određeni dohodak prema kojem se po navršavanju starosne granice za umirovljenje osobi dodjeljuje mirovina (uz državnu).

Ugovor se može sastaviti i u uredu i putem interneta (što je posebno povoljno u slučaju pandemije). Dopunjavanje računa moguće je i putem interneta.Svakom klijentu je omogućen pristup Osobnom računu, gdje možete pratiti status računa i kretanja na njemu. Također je moguće naručiti cjeloviti izvještaj o novčanom toku na mjesečnoj osnovi.

Prednosti:
 • sklapanje ugovora i plaćanje može se izvršiti bez osobnog posjeta uredu;
 • svoj račun možete napuniti ne samo novcem, već i pomoću bonus bodova;
 • visoka pouzdanost;
 • prikladan osobni račun;
 • dobar omjer pouzdanosti i profitabilnosti;
 • moguće je ostvariti mirovinu 5 godina prije službenog roka.
Mane:
 • nije otkriven.

JSC NPF Gazfond "Mirovinska štednja"

Adresa: Moskva, ul. Sergej Makeev, 13.

Telefon: ☎ 8 (495) 644-20-79.

Radno vrijeme središnjeg ureda: srijeda-petak - od 09:30 do 17:00, subota-utorak - zatvoreno.

Službena web stranica na Internetu: https://gazfond-pn.ru.

Tvrtka je uključena u TOP 3 najpouzdanija prema Expert RA. Organizacija ima više od 50 vlastitih ureda u kojima možete sklopiti sporazum ili riješiti bilo koja pitanja koja se mogu pojaviti u vezi s mirovinskom štednjom. Izborom pravog smjera aktivnosti institucije na polju ulaganja osigurava se profitabilnost pričuva štediša na razini koja premašuje stopu inflacije za 2 puta, što sugerira da je ovo doista isplativo ulaganje.

Organizacija izjavljuje sljedeća načela koja vode njezin rad: progresivnost (sposobnost zadovoljavanja novih trendova u financijskoj pismenosti, uštede i povećanja zarađenog kapitala), lakoća (pružanje svih potrebnih informacija klijentima na jednostavnom i razumljivom jeziku), kreativnost (traženje i stvaranje novih ideje, zahvaljujući kojima je organizacija u stanju doseći novu razinu razvoja), humanost (razumijevanje da je svaki klijent zasebna osoba i želja da učini sve što je moguće da mu pomogne ako je potrebno).

Organizacija ima vlastiti tim za korisničku podršku koji djeluje danonoćno. Fond je laureat velikog broja raznih nagrada i ocjena i u njima zauzima vodeće pozicije.

Prednosti:
 • visoka profitabilnost;
 • veliki broj ureda koji rade s klijentima;
 • velika količina imovine;
 • sudjeluje u socijalnim i neprofitnim projektima;
 • 24/7 služba podrške.
Mane:
 • prema recenzijama nekih kupaca, nije uvijek lako nositi se s korisnikovim osobnim računom.

NPF Gazfond dd

Adresa: Moskva, Simferopol bulevar, 13.

Telefon: ☎ 8 800 700 8383 (besplatni u Rusiji).

Radno vrijeme: ponedjeljak-petak - od 09:00 do 17:30, subota, nedjelja - zatvoreno.

Službena web stranica na Internetu: https://gazfond.ru.

Pregled nastavlja još jedan predstavnik plinske industrije - Gazfond. Najveći dioničari uključuju divove poput PJSC Gazprom, JSC SOGAZ, CJSC Leader i dr. Fond je osnovan 1994. godine i uspješno djeluje do danas. Za plasiranje rezervi tvrtka angažira samo ona poduzeća koja su se dugo dokazala.

Postupak za rad s institucijom sastoji se od nekoliko komponenata: izbora iznosa i učestalosti doprinosa, utvrđivanja od strane klijenta uvjeta za isplatu nedržavne mirovine, primanja uplata u razdoblju koje odredi klijent. Doprinosi se mogu prenositi na nekoliko načina: putem bankovnih terminala, putem bankomata, funkcionalnost naplate plaćanja također vam omogućuje automatski odbitak određenog udjela plaće putem Interneta.

Doprinos sredstava fondu omogućuje vam porezni odbitak od 13% doprinosa. Akumulirana sredstva mogu se naslijediti. Ugovor s institucijom sastavljen je na takav način da se može raskinuti, a primati ne samo puni iznos položenih sredstava, već i akumulirani prihod za cijelo razdoblje suradnje. Postoji osobni račun s funkcijom tehničke podrške od strane savjetnika.

Prednosti:
 • visok stupanj pouzdanosti;
 • prikladan osobni račun;
 • postoji kalkulator mirovina;
 • sposobnost da klijent utvrdi ne samo iznos plaćanja, već i njihovu učestalost;
 • mogućnost raskida ugovora, zadržavajući ne samo akumulirani iznos, već i profitabilnost za cijelo razdoblje depozita.
Mane:
 • nije najviši prinos.

NPF Evolution JSC

Adresa: Moskva, Kosmodamianskaya nasip, 52, zgrada 5.

Telefon: ☎ 8 800 700-65-54 (poziv unutar Rusije je besplatan).

Radno vrijeme: ponedjeljak-četvrtak - od 09:00 do 18:00, petak - od 0:00 do 16:45, subota, nedjelja - zatvoreno.

Službena web stranica na Internetu: https://www.evonpf.ru.

Predmetni je predstavnik prije bio poznat kao JSC "Neftegarant". Kao i druge institucije, jedna je od najvećih u industriji. Od travnja 2020., organizacije poput Soglasie dd, Obrazovanie dd, Društveni razvoj dd postale su dio ustanove reorganizacijom.

Na službenim web stranicama tvrtke nalazi se kalkulator mirovina, odjeljak za korisničku podršku, osobni račun, kao i informacije o promjeni osiguravatelja za GPT. Organizacija nudi individualne mirovinske beneficije i korporativno i socijalno osiguranje. Ovisno o vrsti sklopljenog sporazuma, rodbina klijenta dobiva mogućnost nasljeđivanja tijekom akumulacijskog razdoblja, ili tijekom akumulativnog i tijekom razdoblja isplate mirovine. Ugovor možete raskinuti u bilo kojem trenutku, primajući ne samo akumulirani dio, već i prihod od ulaganja.

Prednosti:
 • mogućnost raskida ugovora u bilo kojoj fazi suradnje;
 • postoji mogućnost nasljeđivanja;
 • postoji osobni račun i kalkulator mirovine.
Mane:
 • unatoč visokoj ocjeni, ovo nije najpopularniji fond, pa stoga tekuća imovina tvrtke nije tako velika kao imovina tržišnih divova;
 • nezgodno mjesto.

Ocjena najboljeg NPF-a za građane Ruske Federacije po profitabilnosti

Da bismo razumjeli stvarnu profitabilnost nedržavnih fondova, izradit ćemo rejting na temelju profitabilnosti ulaganja u mirovinsku štednju, umanjenu za naknade društvima za upravljanje, specijaliziranom depozitaru i fondu. Prema tim kriterijima, trenutno su najprofitabilnije institucije: JSC NPF Gefest (12,88%), JSC NPF Volga-Capital (11,37%), JSC NPF Surgutneftegaz (13,10%) ), JSC NPF Otkrytie (11,97%), JSC NPF Evolution (11,66%). Posljednjeg predstavnika u prethodnoj ocjeni smatrali smo prema kriteriju pouzdanosti, pa se nećemo ponavljati.

JSC NPF "Gefest"

Adresa: Moskva, Ozerkovskaya nasip, 28, zgrada 1.

Telefon: ☎ +7 (495) 730-05-97.

Radno vrijeme: ponedjeljak-petak - od 09:30 do 17:30, subota, nedjelja - zatvoreno.

Službena stranica na Internetu: http://www.npfgefest.ru.

Fond je osnovan 1993. godine za radnike u rudarskoj i metalurškoj industriji. Institucija je 2015. pretvorena u dioničko društvo. Uz sjedište u Moskvi, organizacija ima još 9 podružnica u regijama. Glavni ulagači u fond su United Metalurška kompanija AD, Metalurško postrojenje Vyksa AD, Metalurško postrojenje Chusovsky AD, Trubodetal AD, Pveća tvornica ventila Blagoveshchensk.

Ustanova nudi sljedeće vrste usluga: nedržavno mirovinsko osiguranje, program sufinanciranja mirovina, obvezno mirovinsko osiguranje. Prva vrsta omogućuje vam sklapanje sigurnosnog sporazuma ne samo za sebe, već i za bilo koju drugu blisku osobu. Doprinose možete uplatiti pisanjem zahtjeva u računovodstvo na mjestu rada, kao i putem poslovnica banaka. Ulagač samostalno određuje iznos doprinosa i njihovu učestalost.

Sufinanciranje mirovina moguće je samo onima koji uplaćuju doprinos koji su ušli u državni program sufinanciranja štednje prije prosinca 2014. godine. Treća vrsta usluge govori o sebi svojim imenom.

Svaki klijent može koristiti osobni račun na kojem se odražavaju svi potrebni podaci. Postoji služba tehničke podrške koja će vam pomoći da se nosite sa svim nijansama rada s njom.

Prednosti:
 • visoka profitabilnost;
 • prikladno mjesto;
 • dugotrajni rad govori o dobrom pokazatelju pouzdanosti tvrtke.
Mane:
 • mala količina privučenog kapitala.

NPF Volga-Capital dd

Adresa: Republika Tatarstan, Kazanj, ul. N. Ershova, 55E.

Telefon: ☎ 8 800 555 35 50 (besplatni u Rusiji).

Službena web stranica na Internetu: http://www.volga-capital.ru.

Organizacija je na tržištu više od 10 godina. Prema savjetima stručnjaka, isplativije je ovdje držati svoju uštedu u usporedbi s proračunskim organizacijama, jer je postotak profitabilnosti u prosjeku veći za 3-4 boda. Svaki klijent fonda godišnje dobije izvod na računu s naznakom preostalog dijela, kao i primljenog prihoda od ulaganja. Rast štednje možete kontrolirati i putem Osobnog računa na web mjestu tvrtke.

Doplata za mirovinu započinje od trenutka kada se pojave relevantni razlozi. Iznos će ovisiti o tome koju je obračunsku shemu klijent odabrao, kao i o iznosu doprinosa. Prema opisu na web mjestu organizacije, klijent može raskinuti ugovor s NPF-om u bilo kojem trenutku, primajući iznos otkupa u svoje ruke ili ga prebacujući u drugi fond.

Web stranica tvrtke je jednostavna, sadrži minimum potrebnih podataka. Za nove klijente problem će biti čak i saznati radno vrijeme određenog ureda, a da ne spominjemo kako riješiti nove tehničke probleme. Osobi koja je pametna u tom pogledu neće biti teško nositi se sa svim nijansama.

Prednosti:
 • visoka profitabilnost tijekom prošle godine;
 • postoji nedržavno mirovinsko osiguranje, obvezno osiguranje i sufinanciranje.
Mane:
 • nema ureda u Moskvi i Moskovskoj regiji;
 • nezgodno i neinformativno mjesto;
 • mala količina privučenog kapitala.

JSC NPF "Surgutneftegas"

Adresa: Surgut, ul. Ljubitelji, 52/1, ured 209.

Telefon: ☎ 8-800-200-14-29 (poziv unutar Rusije je besplatan).

Radno vrijeme: ponedjeljak-petak - od 08:30 do 17:00, ručak od 12:40 do 14:00, subota, nedjelja - zatvoreno.

Službena web stranica na Internetu: https://npf-sng.ru.

Povijest zaklade započinje 1995. godine - datuma osnivanja i pravne registracije ustanove. Prve isplate nedržavnih mirovina izvršene su 1999. godine, a organizacija od 2008. pruža usluge obveznog osiguranja.

Ugovor o nevladinoj organizaciji (nedržavna mirovina) može se sklopiti ne samo za vas, već i za voljenu osobu. Sva sredstva na računu štediše podliježu nasljeđivanju ne samo tijekom razdoblja nakupljanja, već i tijekom razdoblja plaćanja. Organizacija navodi da se čak i u situaciji više sile, kada ulaganje možda ne donosi prihod, 0,01% prihoda nužno pripisuje računu deponenta. Ugovor se može raskinuti u bilo kojem trenutku na zahtjev klijenta, dok će on dobiti ne samo iznos ušteđevine, već i obračunatu dobit od ulaganja.

Doprinose možete platiti na sljedeće načine: pisanjem zahtjeva u računovodstvu poslodavca - u ovom će se slučaju plaćanja izvršiti automatski, putem vašeg Osobnog računa pomoću kartice Visa ili Maestro, putem bilo koje poslovnice banke, putem markiranih bankomata. Zaposlenici PJSC “Surgutneftegas” mogu sudjelovati u programu “Partnerstvo”, u kojem ne samo zaposlenik, već i poslodavac osiguravaju obračun dodatne nedržavne mirovine.

Prednosti:
 • najveća stvarna profitabilnost među svim razmatranim NPF-ima;
 • povoljni uvjeti za štediše;
 • dodatni bonusi za zaposlenike PJSC "Surgutneftegas".
Mane:
 • nema sjedišta u Moskvi i Moskovskoj regiji.

JSC NPF "Otkrytie"

Adresa: Moskva, ul. Gilyarovsky, 39, zgrada 3.

Telefon: ☎ 8 800 200-5-999 (poziv unutar Rusije je besplatan).

Radno vrijeme: prijem se vrši po dogovoru.

Službena web stranica na Internetu: https://open-npf.ru.

Ugovor s tvrtkom možete sklopiti putem interneta bez posjeta predstavništvu ureda, što je posebno važno tijekom pandemije. Isto se može učiniti sa promijenjenim brojevima telefona, adresom prebivališta / boravka itd.

Na web mjestu organizacije nalazi se internetski kalkulator koji će, ovisno o malom popisu unesenih karakteristika, odrediti konačni iznos mirovine.Sva pitanja koja se pojave mogu se riješiti putem vruće linije koja radi radnim danom od 08:00 do 20:00 po moskovskom vremenu. Za razliku od drugih sličnih organizacija, na službenoj web stranici Otkrytiea na najuočljivijem mjestu nalazi se gumb "Kontaktirajte uslugu kvalitete", gdje se možete žaliti na bilo kakve poteškoće u radu s NPF-om. Također, mnogi klijenti označuju prikladan odjeljak "Opća pitanja i odgovori", u kojem možete pronaći gotovo sve informacije od interesa.

Fond djeluje na investicijskom tržištu više od 25 godina i dobro se dokazao. Za to je vrijeme više od 7,1 milijuna Rusa djelovalo kao klijenti. Iznos mirovinske štednje u ovom trenutku iznosi 516 milijardi ruskih rubalja. Akumuliranu mirovinu već prima više od 230.000 ljudi.

Prednosti:
 • sve potrebne radnje, uključujući sklapanje sigurnosnog sporazuma, mogu se obavljati putem interneta, bez posjeta uredu;
 • visoka profitabilnost tijekom prošle godine;
 • prikladno i razumljivo mjesto;
 • postoji telefon s prikladnim rasporedom rada;
 • dugo razdoblje aktivnosti ukazuje na visoku pouzdanost tvrtke.
Mane:
 • nije otkriven.

Zaključak

Prije odabira NPF-a preporučujemo da utvrdite što je to i koje prednosti ima u usporedbi s državnim agencijama.

Važno je pronaći pravu ravnotežu između profitabilnosti tvrtke i njene pouzdanosti, jer nitko ne želi izgubiti sva nakupljena sredstva, a urođeni osjećaj pohlepe ne dopušta dobiti manje nego što je to bilo moguće.

Nije uvijek moguće odabrati uvjete koja je tvrtka bolja, jer mnoge tvrtke otvoreno izjavljuju svoje prednosti, ali šute o nedostacima. Glavni je problem što klijent za neugodne trenutke saznaje tek u fazi sklapanja ugovora, kada je savjetnik u blizini i uvjerljivo govori da nećete pronaći najbolje društvo.

Preporučujemo da pažljivo pristupite izboru NPF-a i ne donosite ishitrene odluke, jer novac koji im želite povjeriti zarađuje teškim radom. Nadamo se da će vam naš članak pomoći da napravite pravi izbor!

Računala

Sport

ljepota