Sadržaj

 1. Funkcije i uređaj uređaja
 2. Vrste brusilica
 3. Kako odabrati pravu
 4. Elektrana i materijali za izradu tijela
 5. Najpopularnije električne jedinice
 6. Najbolje jedinice s benzinskom elektranom

Poredak najboljih vrtnih drobilica za 2020

Poredak najboljih vrtnih drobilica za 2020

Ljetni stanovnici i vrtlari svake se godine suočavaju s problemom berbe suhih grana i trave. Drobilica vrtnog otpada pomoći će u tome. Ova je jedinica jednostavno potrebna u seoskoj kući. Uz njegovu pomoć glomazni otpad možete samljeti i brzo odnijeti na odlagalište.

Funkcije i uređaj uređaja

Sjeckalice uključuju elektromehaničku tehniku ​​za drobljenje vrtnog otpada (grane, lišće, stabljike suhe trave).

Ostaci povrća uz pomoć takvog agregata režu se na male čestice. Reciklirane grane mogu se koristiti kao gnojivo tla ili za loženje vatre na roštilju. Vrtna oprema olakšat će čovjeku čišćenje okolice i suočavanje s problemom ljetnih vikendica.

Drobilica ima okomito metalno tijelo u kojem je smješten elektromotor. Na vrhu je rupa u kojoj se napajaju čvorovi, grane i drugi otpad. Mehanizam je povezan s motorom pomoću pogona koji presijeca sve što padne u spremnik za utovar. U donjem dijelu jedinice nalazi se otvor, kroz koji izlaze gotove sirovine. Obično ovdje stave nekakvu posudu. Ovo je kutija ili viseća torba. U njima se sakuplja zdrobljeno smeće.

Vrste brusilica

Tehnika se proizvodi u nekoliko modifikacija. Postoje tri vrste alata, ovisno o materijalu koji se obrađuje:

 1. Proračunski. Ova je vrsta namijenjena za mljevenje suhog vrha, trave, lišća i ostalog mekog otpada. Ovi su uređaji male snage i lagane težine. Kako bi uštedjeli novac, proizvođači izrađuju takve modele od jeftinih materijala. Stoga ni u kojem slučaju ne biste trebali pokušati na tim strojevima izrezati velike grane na male komade. Takav postupak odmah će dovesti do ozbiljne štete na jedinici.
 2. Za usitnjavanje drvnog otpada. Ova je tehnika opremljena jačim krevetom. Ima drugačiji princip rada. U proizvod se mogu staviti grane različitih veličina. Međutim, uređaj ne može obrađivati ​​veliku konoplju jer je to kućanski aparat. Za obradu bačava velikog promjera prikladna je samo proizvodna oprema. Uređaji namijenjeni kućnoj upotrebi lagana su verzija profesionalnih kolega.

Kako odabrati pravu

Proizvođači proizvode opremu različitih konfiguracija. Molimo pažljivo pročitajte glavne specifikacije prije kupnje:

 1. Ugovoreni sastanak. Električni uređaji mogu kositi travu i male grane sa drveća. Ako je snaga motora mala, brzina i količina obrađenih proizvoda bit će ograničeni. Tehnika je pogodna za održavanje malog oboda zemljišta s minimalnim brojem stabala. Ako je vrtna parcela veća od 50 hektara, tada bi bilo bolje kupiti drobilicu za drobljenje benzina.
 2. Vrste radnih predmeta. Postoje dvije vrste sjekutića. Uređaji za rezanje namijenjeni su isključivo obradi tankih grana i trave. Organski ostaci usitnjeni su oštrim oštricama koje se okreću velikom brzinom. Čestim radom noževe treba redovito oštriti. Oprema će se morati povremeno čistiti od nakupljene nečistoće. Ima nisku cijenu, jer noževi imaju nisku cijenu. Druga vrsta reznog elementa izrađena je u obliku rezača. Ovaj uređaj ne treba izoštravati. Ima veliku snagu i lako se može nositi s debelim granama. Mali otpad ne može začepiti opremu. Međutim, drobilica ima veću cijenu u odnosu na nož.
 3. Oznaka grana. Proizvođači izrađuju drobilice za noževe s automatskim i ručnim nanošenjem krhotina na oštricu. Prvi se modeli smatraju sigurnijima. Ručno ulaganje zahtijeva određeni napor za utovar otpada na rezni element. Ova operacija nije najprikladnija, morate biti oprezni u pogledu sigurnosti.
 4. Pokazatelj buke. Pri kupnji morate obratiti pažnju na razinu ekrana koji emitira jedinica. To je neophodno kako se ne bi koristile slušalice tijekom rada.
 5. Promjer kotača. Nagibi moraju imati veliki radijus. Oni pružaju prednosti prilikom pomicanja aparata.

Elektrana i materijali za izradu kućišta

Vrtne sjeckalice su uobičajeno podijeljene u 3 kategorije prema snazi ​​motora. Prva vrsta uključuje kućanske drobilice, druga - poluprofesionalna, a treća - profesionalna.

Amaterski proizvodi smatraju se najjednostavnijim u svojoj strukturi. Imaju elektromotor snage do 1,5 kW. Sustav sjeckanja opremljen je noževima. Smatra se najprimitivnijim i najjeftinijim, ali vrlo efikasno reciklira mali otpad. Masa amaterskih drobilica doseže 20 kg i može rezati sirovine promjera 3 cm. Ovaj je uređaj pogodan za vrtlare početnike.

Postoje drobilice srednje klase. Smatraju se srednjim slojem. Puno su bolji od hobista, ali manje moćni od profesionalnih modela. Proizvode se i električne verzije ove vrste opreme i uređaji koji rade na gorivo. Benzinski proizvodi često imaju dvotaktni motor. Snaga drobilice električne energije za drobilice srednje klase obično iznosi 2,5-3 kW. Težina uređaja kreće se od 20 do 50 kg, a namijenjeni su za preradu drvnih sirovina promjera do 5 cm.

Profesionalne jedinice proizvode se u težini od 100 kg. Namijenjeni su preradi velike mase proizvoda. Snaga takvih drobilica doseže 5 kW. Jedinice se mogu napuniti drvnim otpadom promjera do 9 cm. Takvi uređaji opremljeni su velikim lijevkom za utovar. Opskrba sirovinama najčešće se odvija u automatskom načinu rada. Također, drobilica ima snažan sustav drobljenja koji ima strukturu glodanja.

Tijelo je izrađeno od plastike ili metala. Prve opcije su lagane. Metalna oprema teži puno više, pa ju je teže transportirati i vući. Prisutnost kotača znatno olakšava korisniku kretanje cjelokupnog proizvoda po vrtnoj parceli. Morate paziti na širinu padina. Što je veća ova vrijednost, to je lakše prevrtati uređaj s jednog mjesta na drugo.

Najpopularnije električne jedinice

Proračunski modeli

Patriot PT SE 24

Cijena: 6 400 rubalja.Ovaj model električnog drobilice za vrt prilično je kompaktan, ima relativno nisku cijenu i veliku snagu. Koristi se za sjeckanje grana drveća ili sječke za dobivanje sloja malča od tla ili za posipanje vrtnih staza u ukrasne svrhe. Drobilica se lako pomiče po mjestu i prikladna je za upotrebu zbog male težine, para kotača i čvrstog okvira.

Najveća dopuštena duljina produžnog kabela je 50 m. Proizvođač jamči nesmetan rad drobilice tijekom 6 godina. Uređaj ne zahtijeva rutinsko održavanje. Samo trebate redovito čistiti uređaj i nadgledati oštrenje noževa.

Patriot PT SE 24
Prednosti:
 • dobro naoštrenim noževima lako drobi male grane, izbojke i vrhove;
 • ima lijevak za odlaganje biljnog otpada koji se može reciklirati;
 • motor je zaštićen od ulaska vode i eliminira preopterećenje (IPx4).
Mane:
 • visoka razina buke (107 dB);
 • teško je pronaći rezervne dijelove.

DDE SH2540

Cijena: 8 350 rub. Model s moćnim motorom opremljen je noževima koji sjeku lišće i grane drveća mekanim drvetom - lipom, topolom, ptičjom trešnjom, promjera ne većeg od 40 mm. Savršeno za upotrebu u malom prigradskom području. Osnovna konfiguracija ne podrazumijeva prisutnost spremnika za sakupljanje malča, ali ne isključuje mogućnost njegove uporabe. Ovaj uređaj nije namijenjen kontinuiranom dugotrajnom radu i profesionalnoj upotrebi. S opterećenjem trajanje rada - 2 minute, bez opterećenja - 3 minute.

DDE SH2540
Prednosti:
 • drobilica je prilično učinkovita - 95 kg / h;
 • set uključuje uklonjive noževe izrađene od visokokvalitetnog čelika;
 • Mehanizam zaštite od preopterećenja;
 • glatki okidač;
 • zaštitne kapke prihvatne odvojne cijevi sprečavaju povratno bacanje biljnih ostataka.
Mane:
 • plastično kućište koje ne podnosi mehanička naprezanja i isključuje mogućnost pada;
 • kratko vrijeme rada - 2 godine.

Srednja klasa

BOSCH AXT Rapid 2000

Uređaj košta 12793 rubalja. Ovaj drobilica dizajniran je za izvođenje radova na osobnoj parceli tijekom cijele sezone. Upute naznačuju da na njemu možete rezati grane debljine do 3,5 cm. Pokazatelji su naravno skromni, ali cijena je mala. Stoga će biti moguće obrađivati ​​srednje velike grane, kojih se svake godine nakupi puno.

Snaga - 2 kW. Proizvod će brzo obraditi rezanu malinu, suhe vrhove krumpira, travu s debelim stabljikama. Noževi se vrlo lako mogu ukloniti iz stroja. Da biste to učinili, trebate odspojiti stroj s mreže i odvrnuti sigurnosni vijak.

Uređaj je jednostavnog dizajna. Osnovno tijelo opremljeno je električnim motorom s noževima i potiskivačem. Kotači su pričvršćeni na dnu baze. Za ovaj model morat ćete kupiti zasebni kabel za napajanje. Mnogi proizvođači električnih drobilica krivi su za taj nedostatak.

Tehnika je nepretenciozna, može se čuvati na otvorenom. Vreća za smeće najčešće se koristi kao spremnik za prikupljanje recikliranih materijala.

BOSCH AXT Rapid 2000
Prednosti:
 • marka je vrlo uspješna;
 • dug životni vijek;
 • jednostavnost i pouzdanost uređaja;
 • drobi sav biljni otpad promjera do 3,5 cm.
Mane:
 • nije uključen spremnik;
 • kabel za napajanje mora se kupiti zasebno;
 • mala snaga i mali radijus prerađenog otpada.

STIGA BIO TIHO 2500

Cijena je 14.490 rubalja. Tehnika može postići brzinu do 2850 o / min. Proizvod je opremljen obrnutom opcijom. Ovo je vrlo korisno u slučaju slabog protoka materijala. Set s uređajem uključuje spremnik zapremnine 60 litara. U nju možete sakupljati obrađene češere, grančice i grane. Komadi drveta opterećeni su promjerom do 4 cm. Uređaj ima sustav glodanja koji se sastoji od moćnog zupčanika s oštro naoštrenim zubima. Takav uređaj osigurava pouzdano rezanje otpada natovarenog za recikliranje.

Cijeli sustav ima ne baš veliku brzinu, ali ima puno okretnog momenta.Ova specifičnost omogućuje drobljenje debelih posjekotina bez stvaranja velike buke. Uređaj proizvodi 2850 o / min. Dostupna je i obrnuta funkcija.

STIGA BIO TIHO 2500
Prednosti:
 • dobra izvedba;
 • možete raditi bez slušalica;
 • veliki spremnik s mehanizmom za zaključavanje;
 • kotači su prikladni za pomicanje uređaja;
 • dovoljan promjer čahure za napunjene sirovine;
 • možete drobiti mekani otpad.
Mane:
 • visoka cijena;
 • jedinica je teška.

RYOBI RSH2545B

Trošak takvog uređaja je 13 630 rubalja. Ova japanska marka proizvodi isključivo vrtnu opremu. Masa drobilice je oko 13 kg. Mehanizam noža će mljeti grane i grančice promjera do 45 mm. Ova se brojka smatra maksimalnom za proizvode opremljene električnim motorom. Jedinica ima najjednostavnije upravljanje, a komplet uključuje potisnik izrađen od trajne plastike. Za preradu je bolje koristiti drveni otpad, izrezan 20-25 sati prije drobljenja.

RYOBI RSH2545B
Prednosti:
 • u proizvodu se koriste visokokvalitetni noževi;
 • prikladan spremnik s bravom;
 • struktura ima potpore za stabilnost.
Mane:
 • ne postoji obrnuta opcija.

AL-KO Easy Crush LH 2800

Trošak proizvoda: 15090 rubalja. Ovaj uređaj američke proizvodnje pokazao se s dobre strane. Ima dovoljno snage. Korisnici vole stroj zbog tihog rada. Oprema je opremljena sustavom glodanja s valjkastim mehanizmom. U samo 1 sat preradit će i izrezati oko 80 kg grana promjera do 42 cm. Težak je 29 kg. Na okvir su pričvršćeni široki kotačići, što je vrlo povoljno prilikom pomicanja aparata. Tu je i spremnik za sakupljanje recikliranih grana.
Na ploči s instrumentima nalaze se tipke za upravljanje drobilicom. Jedinica je opremljena obrnutom opcijom. Posebni valjkasti mehanizam sam zateže grane radi drobljenja, što ga štiti od preopterećenja. To također olakšava posao rukovaocu. Uređaj može koristiti osoba s malo fizičke snage.

AL-KO Easy Crush LH 2800
Prednosti:
 • dobra marka za kućnu upotrebu;
 • jedinica je opremljena glodalnim mehanizmom;
 • dostupna je obrnuta funkcija;
 • prilično velik promjer prerađenih sirovina;
 • model je opremljen spremnikom.
Mane:
 • dizajn puno teži;
 • nije uključen kabel za napajanje.

Profesionalno

BOSCH AXT 25 TC

Ovaj se model može kupiti za 27.990 rubalja. Ovaj njemački stroj poznat je po svojoj pouzdanosti. Jedinica ima univerzalna svojstva i radit će vrlo dugo bez kvarova. Definitivno će srediti novac koji je plaćen za njega. Model ima svoja specifična svojstva. Ugrađena turbina omogućit će obradu drvnih ostataka velikog promjera.

Drobilica dolazi s potiskivačem. Nema kabela za napajanje, kao u mnogim drugim modelima. Cijela konstrukcija teži nešto više od 30 kg. Uređaj će učinkovito obraditi velike količine biljnog otpada bez zaustavljanja, pa se stoga smatra profesionalnom opcijom. Proizvod uključuje kotače za prijevoz i skladištenje zimi.

BOSCH AXT 25 TC
Prednosti:
 • izuzetno dobra kvaliteta proizvoda;
 • veliki spremnik za sakupljanje otpada;
 • turbina radi vrlo efikasno.
Mane:
 • cijena je prilično visoka;
 • proizvod je težak.

VIKING GE 420

Trošak: 75 000 rubalja. Kombinirani usitnjivač za univerzalnu upotrebu ima težinu od 53 kg, dokazao se u velikim kompleksima vrtova i parkova, a prikladan je i za uporabu na osobnoj parceli. Učestalost rada koju preporučuje proizvođač: 2 minute rada s teretom - 3 minute bez tereta.

Drobilica je opremljena s dvije utovarne cijevi. Sustav za rezanje podijeljen je u dvije komore, što vam omogućuje još učinkovitiji rad, budući da se različiti radni noževi mogu koristiti za biljne materijale različitog stupnja tvrdoće.

VIKING GE 420
Prednosti:
 • visoka produktivnost, omogućava malčiranje grana promjera do 50 mm;
 • smatra se univerzalnim uređajem za sve vrste biljnog otpada;
 • povećana sigurnost upotrebe: postoji funkcija blokiranja motora, kao i kočnica za njegovo zaustavljanje;
 • prema uputama, jednom u šest mjeseci, drobilicu je dopušteno koristiti s povećanim opterećenjem u profesionalne svrhe;
 • mobilni, jednostavan za kretanje po teritoriju;
 • komplet uključuje alat potreban za promjenu noževa.
Mane:
 • rezervne dijelove (radne noževe) možete kupiti isključivo od ovlaštenih prodavača;
 • potrebno je razvrstati biljni otpad;
 • visoka cijena.

Najbolje jedinice s benzinskom elektranom

Drobilice na gorivo imaju dvije značajke: visoku cijenu i visoke okretaje. Te se jedinice koriste za preradu otpada u industrijskim razmjerima, na mjestima gdje se provodi profesionalna rezidba vrtova. Težina takvih uređaja nekoliko puta premašuje električne kolege.
>

Proračunski modeli

CHAMPION SH250 2,5 kW

To je najjeftinija i najlakša jedinica u svojoj klasi. Njegov je trošak 15.290 rubalja. Proizvod se može nositi ručno i ima kapacitet od 10 litara. Možete drobiti komade drva promjera 28 mm. Za puni rad jedinice, sirovina se mora osušiti u roku od 24 sata. Na tijelu postoji jedna utovarna niša. Kroz njega se smeće dovodi pomoću uobičajenog potiskivača.

CHAMPION SH250 2,5 kW
Prednosti:
 • mala cijena;
 • spremnik je dostupan;
 • neovisno o električnoj energiji.
Mane:
 • male snage.

ŠAMPION SC2818

Cijena: 17 000 rubalja. Smatra se jednim od najboljih jeftinih drobilica na benzinski pogon. Težak je samo 16 kg i koristi se za usitnjavanje grana promjera do 28 mm, kao i mekog biljnog otpada. Opremljen kombiniranim noževima: ravni noževi recikliraju grane, a V-noževi recikliraju lišće. Uključuje vrećicu za sakupljanje malča. Motor ručno pokreće starter.

ŠAMPION SC2818
Prednosti:
 • nema veze s električnom mrežom;
 • kombinirani noževi omogućuju obradu svih vrsta biljnog otpada;
 • mala težina, lako se kreće;
 • učinkovitost u radu, mala potrošnja goriva;
 • dizajn drobilice je vrlo jednostavan.
Mane:
 • mali promjer grana za obradu;
 • potreba za gorivima i mazivima - benzin, ulje;
 • biljni otpad mora biti razvrstan;
 • prikladno za ljetne stanovnike i vrtlare, nije namijenjeno profesionalnoj upotrebi;
 • potrebno je izvršiti rutinsko održavanje.

Hecht 6173

Kvalitetni češko-kineski proizvod dobio je snažni sustav za sjeckanje noževa, koji je struktura nekoliko vodoravno ugrađenih reznih diskova.

Elektrana je četverotaktni benzinski motor s ventilnim sustavom cilindara, postavljen na čvrsti čelični okvir. Za prikupljanje usitnjenog otpada, proizvođač je predvidio prisutnost prostrane plastične posude koja se može ukloniti.

Hecht 6173
Prednosti:
 • ekonomična potrošnja goriva;
 • sitna frakcija nakon prerade biljnog otpada;
 • siguran dizajn lijevka za prihvat;
 • blokiranje od nenamjernog pokretanja;
 • minimalna razina buke i vibracija.
Mane:
 • loše zamišljen dizajn pričvrsnih spremnika za sakupljanje otpada.

Srednja klasa

PRVAK SC6448

U trgovinama takav proizvod košta 42.100 rubalja. Jedinica je svestrani usitnjavač benzina. Stroj je dizajniran za rezanje drvnog otpada različitih veličina. Ima kanal za utovar čvrstih materijala, kao i široki rezervoar za punjenje malih grana i trave. Zapremina motora - 196 m3. Instalacija započinje električnim pokretačem. Motor razvija brzinu od 3600 o / min. Svi dijelovi jedinice izrađeni su od metala. Težina konstrukcije je 72 kg. Set uključuje posudu od tkanine.

PRVAK SC6448
Prednosti:
 • možete reciklirati različite vrste otpada;
 • motor ima dovoljnu snagu;
 • uređaj ima dobru pokretljivost.
Mane:
 • dizajn je težak;
 • dok radite, morate nositi slušalice.

PATRIOT PT SB 76

Za 45 990 rubalja. takvu strukturu možete kupiti na svojoj web lokaciji. Duljina učvršćenja je 762 mm, a širina 731 mm.Visina jedinice je nešto veća od 1 m. Ovaj skupi proizvod ima svestrane funkcije. Može obrađivati ​​grančice i grančice debljine do 76 mm. Veliki primjerci unose se u poseban lijevak za utovar.
Mali organski otpad ulijeva se u široki rezervoar smješten na vrhu baze. Stroj je opremljen četverotaktnim pogonskim agregatom koji razvija 3600 o / min. Motor se hladi zrakom.
Spremnik goriva dizajniran je da stane 3,6 litara goriva. Baza je izrađena od metala. Cijela jedinica teži 70 kg. Usitnjavanje otpada vrši se pomoću metalne mreže, oštrih noževa i pokretnog bubnja.

PATRIOT PT SB 76
Prednosti:
 • snažna pogonska jedinica;
 • veliki promjer otpada koji se može reciklirati;
 • smeće se može poslužiti u različitim frakcijama.
Mane:
 • visoka razina buke;
 • piljevina izlazi s dna kućišta, što otežava prikupljanje.

Profesionalno

MTD Rover 464 Q (24A-464Q333)

Cijena: 80.700 rubalja. Stroj reže otpad na najmanje komade (10: 1). Recikliranje izlazi u obliku malih mrvica nalik na piljevinu. Komplet s uređajem uključuje posudu izrađenu od materijala. Stroj košta dobar novac. Koristi se u lječilištima ili ekološkim hotelima smještenim u šumi. To se isplati pri preradi velikih količina sirovina. Bilo koji materijal može se zbrinuti u drobilici, uključujući mlada stabla drveća.

Američki automobil je dvostruko natovaren. Jedan je namijenjen debelim granama i grančicama, drugi reciklira mekani otpad (trava, lišće). Dizajn ima posebnost. Utičnica za mekani otpad može se nagnuti. Lišće i trava se nabiraju u nju. Nakon punjenja spremnika može se podići i uključiti pogon za reciklažu.

MTD Rover 464 Q (24A-464Q333)
Prednosti:
 • velika snaga pogonske jedinice;
 • postoji dvostruka hrana za različite vrste sirovina;
 • Uključuje spremnik za prikupljanje recikliranog materijala.
Mane:
 • visoka cijena;
 • plaća se samo kod obrade velikih količina.

Tazz K42

Cijena uređaja: 71.990 rubalja. Jedinica ima dvostruko ulaganje materijala. Na vrhu konstrukcije nalazi se široki lijevak, a sa strane cijev za dovod ostataka drva. Američki uređaj promišljen je do najsitnijih detalja.

U spremnik za gorivo staje 3 litre goriva. Uređaj je težak 59 kg. Karoserija je opremljena s četiri široka kotača. Uz njihovu pomoć, drobilica se lako može kotrljati s jednog mjesta na drugo. Uređaj ima pravokutni geometrijski oblik dimenzija 65 puta 76 mm. Lako se uklapa u garažu. Poseban spremnik s ručkama osiguravaju proizvođači. Proizvod može funkcionirati kao vrtni usisavač ako za njega kupite valovito crijevo. Može se koristiti za ispuhivanje sitnih ostataka s travnjaka i asfalta.

Tazz K42
Prednosti:
 • kompaktna veličina;
 • mogućnost povezivanja dodatnih funkcija;
 • prikladno upravljanje.
Mane:
 • visoka cijena.

VIKING GB 460 C

Cijena: 141.500 rubalja. Moćan, svestrani drobilica s povećanom sigurnošću. Lako se nosi s mekim vlažnim vrtnim otpadom - travom, lišćem, tankim mladim granama i tvrdim, snažnim granama dovoljno velikog promjera - do 75 mm. Postoje dvije mlaznice za punjenje, odvojeno za razne vrste biljnog otpada. Kućište je polimer-metal, velike čvrstoće.

VIKING GB 460 C
Prednosti:
 • može samljeti kruti biljni otpad promjera do 75 mm;
 • zahvaljujući međuosovinskom razmaku, drobilica je vrlo pokretna;
 • nema ovisnosti o električnoj mreži;
 • svestran, pogodan za sve vrste vrtnog otpada.
Mane:
 • obvezno razvrstavanje biljnog otpada, jer se za tvrdi i meki mokri otpad koriste različite cijevi;
 • pogon na benzin zahtijeva povremeno održavanje;
 • trošak je previsok.

Prije kupnje drobilice, morate odrediti količinu posla koji treba obaviti. Da biste to učinili, trebate procijeniti veličinu mjesta i vrta. U vrtu s nekoliko stabala jabuka, veličine 10 hektara, snaći će se električna jedinica opremljena običnim noževima.Ovi strojevi troše malo energije i štede puno vremena. Električne drobilice smatraju se ekološki prihvatljivim proizvodima.

Tehničke karakteristike ovih drobilica iste klase približno su iste. Stoga možete kupiti proizvod od domaćeg proizvođača bez preplaćivanja skupih uvoznih kolega.

Računala

Sport

ljepota