Sadržaj

 1. Preporuke za odabir
 2. Uređaj
 3. Najbolja solarna svjetla za travnjak
 4. Najbolja prizemna svjetla
 5. Zidni i ugradbeni uređaji
 6. Zaključak

Poredak najboljih vrtnih svjetala na solarnu energiju za 2020. godinu

Poredak najboljih vrtnih svjetala na solarnu energiju za 2020. godinu

Sve više se svjetiljke na solarni pogon koriste na vrtnim parcelama i susjednim teritorijima vikendica. Od funkcionalnog objekta pretvorili su se u ukrasne elemente i počeli ukrašavati krajolik. Proizvođači ih nude široku paletu. Evo nekoliko preporuka koje olakšavaju odabir i razumiju kako razlikovati kvalitetan uređaj od lažnog.

Preporuke za odabir

No, nedavno su solarni paneli bili novi i smatrani su skupim izvorima energije. Trenutno su mali paneli ugrađeni u vrtne svjetiljke tijekom proizvodnje. Tijekom dnevnog svjetla energija se akumulira u bateriji, a noću daje napajanje rasvjetnom uređaju. Možete odabrati najbolju opciju osvjetljenja iz uzoraka predstavljenih na domaćem tržištu koristeći preporuke iskusnih stručnjaka. Prvi zahtjev: svjetiljka mora biti ne samo izvana lijepa, već i ekonomična i učinkovita.

Susjedni teritorij mora nužno imati osvjetljenje ulaza, staza i raznih zona.

Lampioni na solarni pogon najbolji su način za uređenje vašeg imanja. Mnogo je uređaja dovoljno jednostavno ukopati u zemlju, ovaj postupak traje nekoliko minuta.

Prednosti takvih uređaja:

 • neovisnost od električne mreže zbog utjecaja sunčeve energije;
 • ekološka prihvatljivost;
 • jednostavnost instalacije (nisu potrebne žice, odnosno štedi se vrijeme i materijalni resursi;
 • sigurnost modela;
 • nema potrebe za svakodnevnim održavanjem;
 • moderan dekor, koji služi za ukrašavanje krajolika;
 • mogućnost opremanja rasvjetnih uređaja senzorima pokreta i zvuka:
 • izbor bilo kojeg broja svjetiljki.

Ne bez nedostataka:

 • u hladnoj sezoni, zbog prehlađenja baterije, može doći do kvara, a ljeti je moguće pregrijavanje;
 • gotovo sve svjetiljke nisu popravljive;
 • u kratkim dnevnim svjetlima baterija je slabo napunjena, a svjetiljka može učinkovito raditi samo nekoliko sati;
 • lopovi koriste jednostavnost instalacije;
 • svjetlosni tok nije dovoljno moćan u usporedbi sa stacionarnim svjetiljkama, pa se modeli uglavnom koriste za uređenje vrta.

Sorte i kriteriji za odabir

Fenjeri su podijeljeni u nekoliko vrsta. Prva velika skupina su zidne svjetiljke. Namijenjeni su trajnom učvršćivanju. Učinkovito osvjetljenje čini kuću ili ulaz vrlo lijepima.Značajan nedostatak takvih modela je potreba za instaliranjem takvih elemenata samo na sunčanoj strani strukture. Postoje park svjetiljke ogromnih veličina. Obično su izrađeni od nehrđajućeg čelika, glomazni su i imaju visok stupanj nepropusnosti. Svjetiljke imaju sposobnost dugotrajnog rada, ponekad i nekoliko dana po oblačnom vremenu. Ugrađeni uređaji mogu se pripisati istoj grupi. Mogu se ugraditi u fasadne elemente poput stubišta.

Svjetla za travnjak vrlo su kompaktna i pristupačnija. Rade na LED diodama i troše minimalnu količinu električne energije. Ove lukovice ukrašavaju travnjake, staze i vrtne površine. Popularne su i mljevene sorte.

Dizajn je također raznolik. Trgovinske mreže predstavljaju uređaje različitih oblika i stilova. Dizajn se može odabrati ovisno o krajoliku mjesta i vanjskom dijelu kuće. Postoje modeli u obliku kugle, pogodni su za osvjetljavanje ulaza ili dvorišta. Pravokutne i konusne strukture pomoći će lijepo osvijetliti fasadu stambene zgrade ili sjenice. Cilindrični uređaji skladno osvjetljavaju travnjake i savršeno ističu staze

Važan pokazatelj je stupanj zaštite. Zaštita od prašine i vlage određena je posebnom oznakom u obliku latiničnih slova IP i brojeva. Što su brojčane vrijednosti nakon slova veće, to je proizvod hermetičniji. Na IP 44 i više, osigurana je maksimalna razina zaštite. Senzor pokreta je jednako važan element uređaja. Kako bi spriječili da lampe rade cijelu noć, ali samo po potrebi, uređaji su opremljeni senzorima pokreta. Oni uključuju žarulju u trenutku kada se objekt približi senzoru. To vam omogućuje uštedu energije.

Uređaj

Rasvjetni uređaji akumuliraju energiju sunca tijekom dnevnog svjetla, a noću je koriste za osvjetljavanje teritorija. To je zbog sljedećih elemenata:

 1. Solarna ploča, koja je srce fenjera: uostalom, ovdje se sunčeva energija pretvara u električnu.
 2. Akumulator: energija prikupljena tijekom dnevnog svjetla troši se u mraku.
 3. LED žarulja - izravni izvor svjetlosti. Može imati različite vrste sjaja: topli i hladni. Postoje i elementi s promjenjivim sjajem.
 4. Kontroler za regulaciju rada lampe, punjenje baterije. Kvalitetan kontroler jamči dobre performanse baterije.
 5. Tijelo i zatvarači.

Uz navedene elemente, svjetiljke mogu imati svjetlosne senzore, samostalno uključuju lampe u sumrak. U nedostatku takvih senzora, uređaji se moraju ručno uključivati ​​i isključivati. Korisno je uređaje opremiti senzorima pokreta radi uštede energije.

U običnim vrtnim modelima koriste se baterije malog kapaciteta, u ovom je slučaju akumulirane energije dovoljno za rad 8-10 sati u uvjetima dugog sunčanog dana, na primjer ljeti. Na jesen su noći puno duže, pa senzor pokreta pomaže u takvom trenutku. Životni vijek LED elemenata je približno 60 000 sati, ali bateriju morate zamijeniti ranije.

Najbolja solarna svjetla za travnjak

Modeli uključeni u ovu skupinu postavljeni su na površinu vrtnih staza, cvjetnjaka i drugih područja mjesta, donji dio ima oštar kraj zbog praktičnosti. Instalacija ne zahtijeva posebne vještine i složene uređaje.

Globo Lighting Solar 33271

Austrijski proizvođači nude svjetiljku izrađenu u obliku ulične svjetiljke kakva je pronađena u stara vremena. Klasični dizajn nikada neće pokvariti interijer i skladno će se uklopiti u bilo koje vrtno područje. Model je montiran sa savijenim postoljem čija visina iznosi 68 cm. Solarna baterija generira električnu struju, napon je 1,2 V. Ova je vrijednost dovoljna za rad LED žarulje od 0,05 W. Globo Lighting Solar 33271 može osvijetliti površinu od oko 0,1 kvadratnih metara. m.Plafon, zasnovan na metalnom tijelu, ima pravokutni oblik i izrađen je od prozirne plastike. Niska zaštita od prašine i vlage (IP44) ne dopušta vam da se natječete s modelima drugih proizvođača. Okovi imaju različite boje, što vam omogućuje odabir najprikladnije opcije (crna, smeđa, brončana, bakrena, mesingana). Neobičan poluantički izgled i jednostavna instalacija privlače pažnju potrošača. Razumna cijena također godi.

Globo Lighting Solar 33271
Prednosti:
 • jednostavnost instalacije;
 • klasični dizajn;
 • razumna cijena.
Mane:
 • malo osvjetljenje.

Novotech Solar 357201

Kvalitetna mađarska svjetiljka ima pristupačnu cijenu. Međutim, to nije njegova glavna prednost. Stručnjacima se najviše svidjela svestranost proizvoda. Elegantan model u obliku cilindra u skladu je s elementima vrtne uličice ili ulaznog predvorja. Kromirano tijelo postolja i plastična bijela sjena nadopunjuju se i izgledaju vrlo impresivno. Snaga LED dioda je 0,06 vata. Osvijetljena površina - 1 sq. m. Trajanje usluge izračunava se kao 30 000 sati. Uz solarnu bateriju, model ima i bateriju kapaciteta 200 mAh. Kupci vole i lijep izgled i pristupačnu cijenu.

Novotech Solar 357201
Prednosti:
 • jeftin;
 • stilski;
 • izdržljiv;
 • ima dodatnu bateriju;
 • univerzalni.
Mane:
 • nestabilna.

FERON 6178

Kupce najviše privlači lijep dizajn i niska cijena. Kvaliteta materijala tijela za unutarnje dijelove je besprijekorna. LED diode emitiraju bijelu svjetlost. Rasvjetno tijelo može se jednostavno instalirati na krevete, cvjetnjake ili u prednji vrt. Kućište ne blijedi i dobro je zaštićeno od vlage i prašine. U oblačnom vremenu učinak takvog proizvoda nije jako velik.

FERON 6178
Prednosti:
 • izrađena od visokokvalitetnih materijala koji ne blijede;
 • lako se instalira;
 • ima prekrasan dizajn.
 • jeftin.
Mane:
 • ne.

Globo Lighting Solar 33839

Još je jedan predstavnik austrijske tvrtke zanimljiv jer je u njegovo tijelo ugrađen termometar. Plastični poklopac ima oblik konusa i postavljen je na metalnu podlogu. LED žarulja troši oko 0,06 W. S ovom karakteristikom osigurava se svjetlosni tok od oko 270 lm, osvijetljeno područje je ograničeno, može se osvijetliti samo malo područje od oko 0,1 četvornih metara. m. Snagu osigurava solarna baterija napona 3 V. Rasvjeta je pričvršćena na površinu tla pomoću stalka visine 37,7 cm. Ima pristupačnu cijenu, izgleda vrlo lijepo, jednostavna instalacija - to su osobine koje privlače kupce.

Globo Lighting Solar 33839
Prednosti:
 • ugrađeni termometar;
 • pristupačna cijena;
 • zanimljiv oblik;
 • jednostavna instalacija.
Mane:
 • malo osvjetljenje;
 • loša stabilnost;
 • nizak položaj termometra.

"Divan vrt" Bijele perunike 695

Dostojno mjesto u ocjeni zauzima originalna konstrukcija "Čudesni vrt", koju su razvili ruski dizajneri. Svjetiljka je prekrasan ukras za vrtno područje, cvijeće izgleda poput pravog. U mraku uređaj služi za osvjetljavanje mjesta. Kupola, izrađena u obliku irisa, ima 4 LED diode koje su odgovorne za osvjetljenje. Ukupna snaga je 2,4 vata. Zaštita kućišta od prašine i vlage - IP44. Naizmjenični sjaj daje prekrasan efekt, u kompletu se nalazi solarna baterija i svjetlosni senzor. Raznobojni preljevi vrlo su popularni kod kupaca.

svjetiljka "Čudesni vrt" Bijele perunike 695
Prednosti:
 • lijep izgled;
 • pristupačna cijena;
 • prisutnost svjetlosnog senzora.
Mane:
 • nestabilnost.

Najbolja prizemna svjetla

Uređaji za osvjetljenje tla koriste se za stvaranje učinka dvorišnog prostora. Potrebni su za osvjetljenje ulaznih skupina, sjenica, staza, uličica. Stručnjaci su procijenili neke zanimljive mogućnosti.

Novotech Solar 357413

Mađarski dizajneri iznenadili su svojim upečatljivim rješenjem.
Neobičan model služi za osvjetljavanje vrta. Senzor pokreta daje naredbu za istovremeno aktiviranje 28 LED žarulja.Rasvjetno tijelo se aktivira na udaljenosti od 10 m, kut otkrivanja je 120 stupnjeva. Raspon radne temperature je dovoljno širok; leži u rasponu od minus 20 do plus 40 Celzijevih stupnjeva. Snaga svjetlosnog toka dovoljna je da osigura svjetlost za zonu na površini od najmanje 5 četvornih metara. Visok stupanj zaštite od prašine i vlage, što dokazuje i slika IP54 u putovnici za lampu. Proizvođač jamči pouzdan rad, jamstveno razdoblje je 2 godine. Ukupna snaga je 2,5 W. Zahvaljujući sjajnom sjaju, prisutnosti dodirne sklopke i visokom stupnju pouzdanosti, model je bio izvan konkurencije u usporedbi s ostalim uzorcima. Čak i visoki troškovi ne plaše mnoge kupce. Svjetiljka se isplati.

Novotech Solar 357413
Prednosti:
 • originalnost;
 • pouzdanost;
 • svjetlina.
Mane:
 • visoka cijena

Globo Lighting Solar 33961-4

Još jednom su austrijski proizvođači bili zadovoljni. Prizemni model ima secesijski dizajn i može savršeno osvijetliti vrt i park u ladanjskoj rezidenciji. Postoje šiljci koji omogućuju ugradnju bez ikakvih problema. Napon solarnih ćelija je 3,2 V, četiri LED žarulje imaju snagu od 0,06 W. Cilindrično tijelo izrađeno je od nehrđajućeg čelika s ugrađenom plastičnom prozirnom hladom. Sva ova farma može osvijetliti parcelu do 1 sq. m. Kvalitetni materijali, moderan izgled po pristupačnoj cijeni omogućuju nam da proizvodu dodijelimo visoku ocjenu. Postoji takav minus: ponekad nema dovoljno naboja do jutra.

Globo Lighting Solar 33961-4
Prednosti:
 • jeftin;
 • izrađena od kvalitetnih materijala;
 • sposoban osvijetliti veliko područje;
 • efektno uređena.
Mane:
 • Ima mali kapacitet baterije.

Novotech Fuoco 357991

Razvoj mađarskih dizajnera zauzeo je svoje zasluženo mjesto na ruskom tržištu. Uređaj s visokim stupnjem zaštite (IP65) kombinira crnu armaturu i bijelu plastičnu hladovinu. Model je opremljen LED žaruljom, njegova snaga je 1 W. Kućište promjera 12 cm nalazi se na visini od 76,3 cm. Nedovoljna svjetlina osvjetljenja ne dopušta dlan, pa svjetiljka malo zaostaje za vodećima. Paket sadrži samo 1 lampu i solarnu bateriju. Proizvođač daje dvogodišnje jamstvo. Mnogi ljudi vole originalni dizajn, a demokratska cijena igra važnu ulogu, visok stupanj zaštite od prašine i vlage također govori u prilog ovom dizajnu. Ali skromni svjetlosni tok se spušta.

Novotech Fuoco 357991
Prednosti:
 • visok stupanj zaštite;
 • elegancija;
 • pristupačna cijena;
 • održivost.
Mane:
 • nedovoljan svjetlosni tok.

Zidni i ugradbeni uređaji

Predložena skupina služi za osvjetljavanje zidova, ograda, kovanih rešetki na određenoj visini i dijeli prostor u zone. Sve su opcije izvrsne za one koji cijene udobnost i praktičnost.

Star Trading Solarna Verona

Višenamjenska svjetiljka izrađena u vintage stilu. Proizvođač - Švedska. Dizajn se koristi za ukrašavanje "poluantičkih" sjenica, tavana, verandi. Kućište za posebne postolje izrađeno je od bijele ili tamne plastike. Prijenosni sustav nema žice i može se montirati na zid, na zemlju ili na stol. Lampion može dobiti titulu najelegantnijeg proizvoda. 24 LED žarulje stvaraju efekt živog plamena. Set sadrži punjive baterije. Zbog svjetlosnog senzora koji je uključen u komplet, možete uštedjeti energiju i raditi u automatskom načinu rada. Srednja zaštita od prašine i vlage zahtijeva pažljivo rukovanje.

Star Trading Solarna Verona
Prednosti:
 • elegantan dizajn;
 • dostupnost rezervne baterije.
Mane:
 • niska zaštita od vlage i prašine.

Ever Brite Solar Motion Lantern

Jeftina zidna svjetiljka na solarni pogon s 4 LED diode. Dizajn ima senzor pokreta, poklopac je izrađen od plastike. Dobra zaštita od prašine i vlage (IP55) omogućuje vam natjecanje s drugim sličnim proizvodima. Snaga - 6 W. Dobra opcija za osvjetljavanje zidova i pristupa zgradama, vratima, vratima.

Ever Brite Solar Motion Lantern
Prednosti:
 • visok stupanj zaštite;
 • pouzdanost;
 • pristupačna cijena.
Mane:
 • ne.

Paulmann solarna kocka / kutija LED 93774

Ugrađeni uređaj njemačkih proizvođača dizajniran je u modernom stilu i ima jeftinu cijenu. Visok stupanj zaštite od prašine i vlage (IP67). Malo se modela može pohvaliti ovom vrijednošću. Kromirano tijelo u kombinaciji sa staklenom hladom čini proizvod čvrstim. Snažna LED žarulja (0,24 W) proizvodi svjetlosni tok od 3,6 lumena. Pokreće se solarnom baterijom, čiji je napon 1,5 V. Svjetiljka može trajati oko 15 000 sati. Kvaliteta izrade i elegantan dizajn u kombinaciji s trajnošću pohvalni su od vlasnika kuća. Mane uključuju nezgrapnu složenost dizajna i instalacije.

Paulmann solarna kocka / kutija LED 93774
Prednosti:
 • visoka kvaliteta;
 • moderan stil;
 • visok stupanj zaštite od vlage i prašine;
 • snažni svjetlosni tok;
 • izdržljivost.
Mane:
 • glomaznost;
 • složena instalacija.

Novotech Solar 358018

Još jedan mađarski predstavnik idealan je za ugradnju na zid ladanjske ili seoske kuće. Uređaj je izrađen visokokvalitetno, ima dug vijek trajanja. Plafon ima ovalni oblik. Armaturni materijal - crna plastika.

Novotech Solar 358018
Prednosti:
 • dobro vodootporan i otporan na prašinu;
 • kvaliteta;
Mane:
 • ne.

Zaključak

Mnogi se vlasnici kuća slažu da je postavljanje rasvjetnih tijela na solarni pogon i LED prikladno, isplativo i ekološki. A kakav će biti dizajn lampiona - izbor ovisi o ukusu vlasnika.

Računala

Sport

ljepota